Cultuur/NatuurHollands Kroon

“Tuftwurk” exposeert eigentijdse wandkleden in Wieringerwerf

Hollands Kroon – Tuftwurk is een expositie van eigentijdse, aanraakbare wandkleden in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Van 1 april tot 31 mei 2023 exposeert Wietske Visser uit Makkum onder de naam “Tuftwurk” haar eigen ontworpen wandkleden in de centrale hal van de Cultuurschuur.

Aanraakbare kunst
De expositie is een selectie van de meeste bijzondere werken die de afgelopen tijd door Wietske zijn gemaakt. De wandkleden zijn geinspireerd op het nieuws van de dag, maatschappelijke thema’s en persoonlijke ervaringen en zijn veelal een mix van wol, acrylwol en vilt. Raak bij een bezoek aan de Cultuurschuur de kleden ook vooral aan, want juist dan kun je de getufte werken helemaal ervaren. Alle werken zijn te koop.

Wat is tuften?
Tuften is het maken van hoogpolig textiel voor een wand- of vloerkleed met een zogeheten “tuftgun”. Het is een grove, snelle techniek en je kunt oneindig veel experimenteren met kleur, hoogte van de pool en materiaal. Kortom, een eigentijdse ambacht die door iedereen is te leren!

Zelf ook eens proberen?
Op 22 april van 10.00-15.00 uur organiseren we in de Cultuurschuur een workshop voor iedereen die het tuften eens wil uitproberen. In een dag leren deelnemers hun eigen wandkleed maken. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Opgeven kan via Tuftwurk.nl

Wat: Expositie getufte wandkleden
Waar: Cultuurschuur, Loggersplein 1, 1771 CE Wieringerwerf
Wanneer: Van 1 april tot 31 mei 2023, vrije toegang
Openingstijden: ma t/m vrij 8.00-17.00, en za 10.00-17.00* (*bij activiteiten kunnen tijden afwijken)

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button