Den HelderJeugdMaritiem

Dide na zes maanden School at Sea weer thuis

Den Helder – Dide had het avontuur van haar leven, zes maanden lang met een groep studenten de wereld over zeilen. Leren aan boord, en dan niet alleen voor haar opleiding VWO, maar ook hoe je moet zeilen, navigeren, koken en nog veel meer! Ze kwam zaterdag terug van dit geweldige avontuur, maar wel in een veranderde wereld. Ondanks dat de scholen dicht zijn hoopt ze dit jaar toch haar VWO-diploma te halen.

De ouders van Dide zijn blij dat ze weer thuis is. Hoewel ze haar dit avontuur van harte gunden, waren ze toch wel erg blij dat ze weer gezond thuis is. Ze haalden haar op uit Harlingen, waar het schip de leerlingen aan wal zette. Het huis is feestelijk versierd, de vlag hangt uit en verschillende spandoeken opgehangen. Dide zelf heeft gemengde gevoelens, natuurlijk is ze blij dat ze thuis is en haar familie weer ziet, maar het had van haar toch nog veel langer mogen duren.

Corona
Wat er gebeurde met de Coronacrisis kregen ze wel mee toen ze op zee waren. Het laatste deel van de reis konden ze, hoewel dit wel in de planning zat, niet meer aan land gaan. De laatste 32 dagen zaten ze dus in een soort van quarantaine aan boord. “Dat was wel apart, je moet er met elkaar aan boord het beste van maken. We waren lekker aan het zeilen en dat was toch ook wel heerlijk!”, aldus de enthousiaste zeevrouw.

Wat ze na het behalen van haar VWO-diploma gaat doen weet Dide nog niet. Eerst gaat ze weer even wennen aan het leven aan land en daarna gaat ze rustig uitzoeken wat haar verdere plannen worden.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button