Cultuur/Natuur

Helderse Vallei helpt schoolpleinen vergroenen

Den Helder – De Helderse Vallei gaat tijdens NL Doet, op 28 mei, meehelpen de schoolpleinen van vijf basisscholen in Den Helder te vergroenen. Daarbij maken stoeptegels plaats voor natuurlijke groenbedekking en planten. Geen schoolplein meer met alleen tegels dus, maar een groener schoolplein waar buitenlessen gegeven kunnen worden, voor een gezonde en inspirerende buitenbeleving!

De Helderse Vallei is voortdurend bezig met de bewustwording van natuur en duurzaamheid. Schoolpleinvergroening is daar een voorbeeld van: het schoolplein aanpassen zodat er niet alleen meer groen is en gezonder te kunnen spelen, maar er ook een buitenlesplek ontstaat. Dit kan bijvoorbeeld door een kleine hoek waar, door middel van boomstammen, een klas en leerkracht kunnen zitten voor een les.

Natuur
Geen posters aan de wand, maar echt struiken, bloemen, bomen en dieren. Het is voor kinderen veel leuker, inspirerende en gezonder buiten les te geven. Medewerkers die onder andere gastlessen en veldwerklessen verzorgen, zijn dan ook heel blij met deze ontwikkeling die steeds populairder wordt: ‘Buitenles, meer dan lessen over buiten’.

Op vijf Helderse scholen, De Vloedlijn, Prinses Margrietschool, Schoterduyn, Eben Haezer en de Lichtlijn, worden de komende periode schoolpleinen vergroend door de inrichting van een buitenlesplek, in samenwerking met Sportservice en de gemeente Den Helder. Zo is er een extra financiële bijdrage geleverd en er zijn boomstammen ter beschikking gesteld. De rol van de Helderse Vallei is de verbindingen te leggen, te informeren en adviseren over de mogelijkheden en kansen over het buiten les geven. Leerkrachten kunnen bij de Helderse vallei een online workshop ‘buitenles’ volgen.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair geweest bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button