Politiek

Kees Boelema is de nieuwe informateur in Den Helder

Den Helder – Kees Boelema Robertus is de nieuwe informateur in Den Helder. Hij is niet alleen directeur van het Marinemuseum, maar was vier jaar geleden ook een van de formateurs die aan de wieg stonden van de coalitie die de afgelopen jaren de politieke scepter zwaaide in Den Helder.

Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder) zegt er alle vertrouwen in te hebben dat Boelema op korte termijn met een goed advies komt. “Ik ga ervan uit dat we eind van de maand een advies hebben en dat we daarna snel verder kunnen met de vorming van een coalitie”, aldus Assorgia.

In 2017 heeft Boelema Robertus na 39 dienstjaren de Koninklijke Marine verlaten. In 2019 is hij vestigingsdirecteur bij het Marinemuseum geworden. Boelema Robertus was samen met Hans Huibers in 2018 al formateur in Den Helder. Boelema Robertus heeft van het presidium (fractievoorzitters) een duidelijke opdracht meegekregen: “Om door middel van een transparant proces met alle partijen op basis van programma’s en goede verstandhouding tot een zo breed als mogelijke werkbare meerderheid te komen”.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

15 reacties

 1. klotegemeenteraad, enorm arrogant, doorgestoken kaart, eigenbelang, en vriendjespolitiek staan hoog in het vaandel, de burgers zijn gepeupel

 2. Het Presidium vindt duidelijk niet dat het uitgangspunt moet zijn de richting die de verkiezingsuitslag aangeeft. De kiezer staat alweer buitenspel. Ook is het niet goed om iemand van de marine een poltieke rol te laten spelen, zij zijn zakelijk belanghebbende in de stad. Daarnaast is het zeer onjuist om iemand die de huidige coalitie, die fraude pleegt en een stadhuis onwettig bouwt, inclusief belangenverstrengeling, in elkaar zette.

  1. he he daar is het kuikentje weer en uiteraard mag het stadhuis weer niet in het commentaar ontbreken.
   En weer draai je je oude lp af , componeer toch eens een nieuwe liedje op je banjo .

   1. Volgens mij mag op dit forum een ieder zijn kijk geven op de actualiteit. Dat men het hier en daar niet met elkaar eens is blijkt wel uit de uiteenlopende reacties. Geef uw mening en houdt het daar bij, elkaar de maat nemen is niet netjes. Kortom toon respect voor een ieder zijn mening.

    1. @ Martien ,dat ben ik helemaal met je eens .Maar overal het “onwettig ” gebouwde stadhuis bijhalen is ook niet nodig .We weten allemaal hoe Henk er in staat in dit opzicht.Het item was hier de nieuwe informateur en Henk weet elke keer weer de boel zo te draaien dat het om het stadhuis gaat .Dat irriteert Piet en dat kan ik ook wel weer begrijpen.

   2. Als mensen geen argumenten hebben, gaan ze kleineren en schelden, meestal anoniem………….. allerminst een reden om te reageren verder.

    1. Mijn argument is : laat dat stadhuis maar doorgaan want nu afblazen kost ons burgers nog veel meer geld.En zo denkt 95 % van de jutters er inmiddels over.Maar er zijn lieden met een plaat voor hun kop die helaas hun gelijk er door gaan drammen.Ik hoop echt dat het snel afgebouwd wordt zodat dit eindeloze gejengel stopt.En schelden op Kuijkie heb ik nooit gedaan .En als je zo goed weet wat er moet veranderen in de politiek : hang je banjo dan aan de bomen ,richt een partij op en laat maar eens zien hoeveel mensen er op jou gaan stemmen.Was getekend : Piet Klinknagel !!

     1. Graag bron vermelden waar diede 95% te vinden is

      Het gebruikte afbouw argument is precies de reden waarom ze zonder vergunning begonnen zijn….

 3. “We willen een informateur die boven de partijen staat” gaf Assorgia aan. Dus nemen we 1 van de architecten van de laatst gevormde coalitie. Yip dat wekt vertrouwen. (neemt niet weg dat ik de heer Boelema een fijn mens vindt)

 4. En vergeet niet dat Harmen Krul ook marine officier is, heeft het KIM gedaan. Maar is om de een of andere reden de politiek in gegaan. De reden is mij nooit duidelijk geworden trouwens.

  1. En zo kun je wel bezig blijven en mankeert er aan iedereen wel wat of hebben ze banden met de Marine . Den Helder is inmiddels ” vergeven ” van complot denkers . Deze figuren zeggen dat ze het beste voor hebben met de stad maar door hun eeuwige gezeik werken ze de boel alleen maar tegen.

  2. Het is mij een raadsel dat de verliezers van de verkiezingen, nota bene de landelijke partijen door willen gaan met Assorgia. Het heeft o.a. Krul, Bais en overige partijen niets gebracht. Het wederom in zee gaan met een coalitie van deze opportunist en politieke flapdrol betekent dat ze bij de volgende verkiezingen niet meer relevant zijn. Goed bezig ……!

   1. En als deze ‘opportunist en flapdrol”, zoals u Assorgia zo treffend omschrijft, niet meer relevant is en zijn rol is uitgespeeld, dan staat er weer een nieuwe ijdeltuit op die de boel voor de gek houdt. Aan charlatans geen gebrek in de politieke arena. Dat heeft het verleden ons wel geleerd. In de toekomst zal dat niet anders zijn. Kortom, het is niets en het wordt ook nooit wat met de plaatselijke democratie. Nieuwe verkiezingen veranderen daar niets aan.

   2. @ Martien : ergens hier boven reageert u op mijn commentaar met o.a met het volgende : respect tonen elkaar de maat nemen is niet netjes .Maar daar lees ik in bovenstaand commentaar van uw zijde ook niks van terug .

Back to top button
%d bloggers liken dit: