Sport

Thijs Zuurbier wint open clubkampioenschap Alcmaria Victrix

Advertentie:

Den Helder – Thijs Zuurbier heeft maandag het open clubkampioenschap van Alcmaria Victrix op zijn naam geschreven. De voormalig Nieuwedieper won de titel op het terrein van HRTC DOK, waar het kampioenschap werd gehouden. Gewoon een mooie naam op de erelijst van dit kampioenschap, dat verreden werd op 2e paasdag. Onder prachtige weersomstandigheden, liet hij er geen gras over groeien en nadat hij al een paar keer weg was gesprongen uit het peloton, pakte hij de overall titel. Knap voor Fred Pronk en Tibor Swaan. Dat was dan ook de uitslag bij de amateurs, die samen met de sportklasse, nieuwelingen en junioren er een pracht van een wedstrijd van maakten.

Direct na het startschot om 12:30 uur reed zeven man weg, met onder anderen Alcmariaan Van Vierbergen. Ook de twee mannen van Noord-Holland, Schaper en Tijsen haakten hun karretje aan als nieuweling. Terwijl Bram de Waard en Wim Bos probeerden de sprong te maken naar deze kopgroep bleven deze uiteindelijk uit de greep van het peloton. Mike Tesselaar maakte ook lange tijd uit van deze kopgroep, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen.

Na een uur en vijf ronden konden dan ook Schaper en Tristan uitmaken wie er bij de nieuwelingen met de enveloppe met inhoud vandoor mocht gaan. Schaper was de snelste met op een derde plek voor Robbin Bregman van de HRTC DOK. Bij sportklassen werd Dave Huisman eerste en pakte Niels Jeroen Bos de tweede plek, beiden uitkomend voor WS Texel. Raymond Bakker, HRTC DOK, pakte de derde plek. Clubkampioen Alcmaria werd zeer verrassend Wim Bos, ooit Nederlands kampioen bij de junioren. Hij versloeg een snelle man als Martijn Lust voor Maikel Hoving in een prachtig duel.

In de vroege ochtend reden de allerkleinsten hun rondjes en werd Cheyenne van de Meer, clubkampioen bij Alcmaria. Dat deed ze voor Siem Elbertsen en Otis Lambooy. Finn Morsch pakte de titel van Alcmaria bij de cat 4 t/m 7. Daar finishte Stijn Vlieland voor Mika Houtenbos en Daan Aberson.

Tekst: Fred Groot, foto: Aad van der Laar

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button