JeugdSport

Voorronde NK Stoepranden bij JHC

Julianadorp – In 108 plaatsen door heel Nederland doen 15.000 kinderen mee aan een van de voorrondes van het NK Stoepranden. Julianadorp is op woensdag 4 mei daar een van, bij de handbalvereniging JHC. De voorronde voor het NK is alleen voor kinderen tussen zes en tien jaar. Binnen het NK is dat categorie A.

Buurtsportcoach Lianne Steeman licht toe: “Per gemeente stroomt de winnaar door naar de landelijke finale.” Steeman neemt de organisatie namens Team Sportservice voor haar rekening. Jantje Beton is bedenker en organiseert het NK voor de zesde keer.

“We doen mee omdat we spelen, bewegen en ontmoeten in buurten willen stimuleren”, licht Lianne Steeman de deelname toe. “Het was nog best spannend, want er waren zoveel aanmeldingen dat ze niet allemaal gehonoreerd konden worden. Maar vorige week kreeg ik een mail dat we geselecteerd zijn.” Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Niet alleen kinderen kunnen stoepranden. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen het spel spelen. Lianne Steeman: “Je hoort van volwassenen vaak mooie herinneringen aan vroeger. Stoepranden draagt echt bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En daarmee is de kans groter dat kinderen samen buiten gaan spelen.”

Laagdrempelig en leuk
Sinds vorig jaar trekt Jantje Beton op met het Nederlands Handbal Verbond. Stoepranden is namelijk ook een leuke en laagdrempelige vorm van handbal. Kerby, de bedenker van een kunststof stoeprand die speciaal voor dit spel ontworpen is, is sponsor van het evenement.

Aanmelden voor de voorronde van het NK Stoepranden kan via de website. Deelname is gratis. Meer weten? Neem contact op met Lianne Steeman via lsteeman@teamsportservice.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button