Cultuur/NatuurHollands Kroon

Wierdijk wordt doorgegraven, toeschouwers welkom

Advertentie:

Wieringen – Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is op Wieringen de waterhuishouding aan het verbeteren. Daarvoor moet een brede sleuf door de Wierdijk worden gegraven. De dijk wordt hiervoor opengemaakt. Iedereen die deze middeleeuwse dijk een keer van de binnenkant wil bekijken kan dat doen op woensdag 20 april tussen 16.00 en 20.00 uur.

Archeologen van Archeologie West-Friesland geven tekst en uitleg aan de hand van het gegraven profiel door de dijk. De plek is bereikbaar vanaf de Parallelweg van de N99 over Wieringen. De bouwweg van de Firma Beentjes ligt ten zuiden van de N99 tussen de Venneweg en de Kleitelweg. Het verzoek is om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Parkeerruimte is namelijk beperkt. Houd rekening met ongelijke grond en modder.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button