112

Wonderbaarlijke aanvaring op 1e Paasdag

Adverentie

Texel – De bemanning van reddingboot Cornelis Dito, station Oudeschild, kreeg 1e Paasdag om 18.20 alarm. Via de KNRM alarmcentrale wordt alarm gemaakt en na contact met het desbetreffende schip is de situatie een beetje vaag. Iets geraakt, vastgeraakt… Als de bemanning Oudeschild verlaat en richting het schip vaart wordt het ineens duidelijk.

Een catamaran met zes volwassenen en twee kinderen aan boord, is op volle zee in aanvaring gekomen met een enorme boei in het vaarwater van het Visjagersgaatje. De schipper van de catamaran heeft toch nog een engeltje op zijn schouder gehad: de enorme boei is precies tussen de drijvers geraakt, dus het vaartuig is niet lek geslagen. De boei zit echter volledig klem onder het midden van het vaartuig.

De bemanning van de Cornelis Dito zorgt er eerst voor dat er niets beschadigd kan raken. Rondom worden opblaasbare fenders aangebracht zodat de romp van de catamaran niet beschadigd wordt. Met letterlijk alle hens aan dek drukt de bemanning de boei net genoeg naar beneden om de catamaran vrij te krijgen en deze achteruit uit zijn benarde positie kan varen. Na enig duw en trekwerk lukt dit en wordt het vaartuig gecontroleerd op lekkages. De catamaran kon zijn weg vervolgen richting Den Oever en de Cornelis Dito keerde terug naar het station.

Bron tekst en foto: KNRM Texel

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button