Sport

Dames Suns strijden in finale om de landstitel

Adverentie

Den Helder – Na redelijk eenvoudige kwart- en halve finalewedstrijden in de play-offs, beginnen de basketbaldames van de Den Helder Suns komende zaterdag aan de finaleserie, die uiteindelijk moet leiden tot een nieuwe landstitel. Tegenstander is Grasshoppers uit Katwijk en de finale wordt gespeeld via een best-of-five, ofwel: het team dat als eerste drie keer wint is landskampioen.

De Suns eindigden in de reguliere competitie als eerste en dat levert ook in de finale van de play-offs weer het thuisvoordeel op. Drie van de maximaal vijf te spelen duels vinden dus plaats in sporthal Sportlaan in Den Helder, te beginnen aanstaande zaterdag om 19.00 uur. Duel twee staat vervolgens dinsdag 25 april om 20.30 uur op het programma, wederom in Den Helder. Het derde duel is dan in Katwijk en wel op 29 april om 19.00 uur. In theorie kunnen de Suns op deze dag dus kampioen worden, mits de thuiswedstrijden beide worden gewonnen. Mocht het nodig zijn een vierde en eventueel vijfde wedstrijd te spelen, dan vinden die plaats op woensdag 3 mei (in Katwijk, 20.30 uur) en zaterdag 6 mei (in Den Helder, 19.00 uur).

De finale is een herhaling van vorig seizoen. Ook toen stonden Grasshoppers en Den Helder en wonnen de Suns met 3-1. Het was voor Den Helder het zestiende kampioenschap in de historie. Grasshoppers was voor het laatst in 2019 de beste club van Nederland. Den Helder kan dit seizoen voor het derde jaar op rij kampioen worden.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button