Uitgaan

MBSOV toneel klaar voor de einduitvoering

Den Helder – Elk jaar zijn de leden van MBSOV toneel intensief bezig om weer een toneelstuk op de planken te brengen. Dat betekent van september tot maart oefenen, scenes zetten, decor bouwen, kleding regelen, lichtplan maken en alle kleine details tot in de puntjes voorbereiden.

Onder regie van Astrid Bais Tol wordt gewerkt naar de eerste try-outs in een aantal verzorgingstehuizen van de Noordkop. Met een aanhanger vol decorstukken wordt afgereisd naar de tehuizen waar de bewoners altijd weer enthousiast in grote getalen hun kamer of aanleunwoning verlaten om te genieten van de komische toneelstukken. De club heeft in de jaren een vast aantal tehuizen, die elke keer weer uitkijken naar het stukje ontspanning.

DNA onbekend
Dit jaar wordt het stuk “DNA-Onbekend” van Nico Torrenga opgevoerd. Het geeft een inkijk in het leven van Stien Slijkstra Kremer (Garla van Lieshout) die haar broer Gerrit (Astrid Bais Tol) in huis heeft genomen omdat zij dat haar moeder beloofd heeft. Gerrit is altijd ziekelijk en heeft niet echt de drive om ook maar iets te doen. Wanneer dan ook nog schoonzuster Martha (Ria de Jager) met haar simpele zoon Hilbrand (Caroline de Haas) en zijn volgzame vriendin Alie (Judith de Ruiter) arriveren wordt het interessant. Martha probeert met veel te veel doorzettingsvermogen een gevoelige kwestie aan de orde te stellen, maar daar zitten Stien en Gerrit helemaal niet op te wachten.

Dan heb je ook nog buurvrouw Petra de Vries (Jolanda Van Halen) en haar vriendin, de zweefteef Rosa (Ingrid Noordam), die ook een bedenkelijke rol spelen. Tussen dit alles door zien we nog de thuisverzorgster Harma (Rachël van Kempen) die Stien elke dag in haar steunkousen helpt. Stien die de ideeën van Martha veel te ver vindt gaan bedenkt een plan om haar omgeving eens een lesje te leren. Kortom, voer genoeg voor een leuke toneel avond.

Na de try-outs is het gezelschap nu helemaal klaar voor de einduitvoeringen die op vrijdagavond 21 en zaterdagavond 22 april plaatsvinden in het verenigingsgebouw de Dukdalf op Willemsoord. Een ieder is van harte welkom voor een heerlijk avondje ontspanning. Aanvang 20:00 uur, zaal open vanaf: 19:30 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn aan de zaal verkrijgbaar.

Titel: DNA-Onbekend
Uitvoering: MBSOV Toneel
Regie & Grime: Astrid Bais Tol
Met: Garla van Lieshout, Astrid Bais Tol, Ria de Jager, Caroline de Haas, Judith de Ruiter, Rachël van Kempen, Ingrid Noordam, Jolanda Van Halen
Lichtplan: Dim Nederveen
Decor en verlichting: Denis de Ruiter, Eric Brinkman

Toon meer

Ad Bak

Ad Bak is de vaste filmrecensent van Regio Noordkop. Eens per week bezoekt hij Kinepolis in Den Helder voor een verslag van een nieuwe rolprent. De recensies worden doorgaans op zaterdagochtend online gezet.

Wellicht ook interessant

Back to top button