Uitgaan

Wandel mee tijdens de Nationale Diabetes Challenge

Den Helder/Julianadorp – Wandelen is leuk, lekker, gezellig en gezond. Zeker voor mensen met diabetes of een verhoogd risico daarop. Beweeg juist dan mee tijdens de Nationale Diabetes Challenge die start in mei.

Onder leiding van enthousiaste professionals van Team Sportservice wordt stap voor stap gezorgd voor verbetering van de conditie van deelnemers. Ervaar wat bewegen met de gezondheid en diabetes doet. Daarbij krijgen deelnemers ook nog eens tips over diabetes en wandelen door huisartsen, diëtisten en overige professionals. Er wordt ook gezellig gewandeld samen met andere mensen met diabetes.

Wandel 20 weken lang in een wandelgroep, waarbij de afstanden rustig aan worden opgebouwd. In Julianadorp start Remon Schoorl van Team Sportservice woensdag 3 mei om 15.30 uur met een nieuwe wandelgroep. In Den Helder start Marijke de Wijs vrijdag 5 mei om 14.00 uur.

Aanmelden
Meedoen is gratis. Wel is het fijn als deelnemers zich aanmelden. Dat kan door te bellen of mailen naar 06 – 31 02 21 97 (Remon Schoorl) of rschoorl@teamsportservice.nl. Aanmelden via de site kan ook. Klik daarvoor op de geschikte link hieronder:
Aanmelden voor de wandelgroep in Julianadorp: hier.
Aanmelden voor de wandelgroep in Den Helder: hier.

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen ongeveer 20 weken lang één keer per week, samen met een zorgverlener en/of een beweegcoach. Tijdens het wandelen wordt gekeken hoe het lichaam op de beweging reageert. De Challenge start 3 mei in Julianadorp en 5 mei in Den Helder. Meer informatie over de Nationale Diabetes Challenge is te vinden op de website www.nationalediabeteschallenge.nl.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Rondom overgewicht is in de laatste decennia een industrie ontstaan. In die zin is overgewicht door de jaren heen maatschappelijk geaccepteerd geraakt. Personal trainers, enthousiaste professionals van ´Team Sportservice´, diëtisten, sportscholen, kledingwinkels voor ´een maatje meer´ en zo kan ik nog wel even doorgaan. De nauwelijks te bevatten omvang van de doelgroep bestaat nu wereldwijd al uit zo´n 2,6 miljard mensen (voedsel is blijkbaar toch op een enkele plek na echt wel in voldoende mate verdeeld over de wereld aanwezig) en in Nederland heeft nu al meer dan de helft…van de volwassenen overgewicht. Overgewicht gaat ook niet en nooit meer weg uit de wereld en zal alleen maar verder toenemen en wel omdat er een ingewikkeld en daarom nauwelijks te behandelen complex aan economische, maatschappelijke en individuele factoren ten grondslag ligt.
    Een enkeling, want uitzonderingen zijn er altijd en die worden vanzelfsprekend door de media (of door linkse fanatici die in de gaten houden of er geen groepen worden gediscrimineerd ;)) altijd gevonden (en daarna vooral breed uitgemeten), zal de eindstreep in een afvalrace kunnen halen. Met andere woorden: alleen het individu zal een ommekeer bij zichzelf kunnen bewerkstelligen maar de bevolking zelf zich koesterend in het comfortabele ´gelijk´ van de grote getallen krijg je echt niet van; het roken, het teveel eten, de alcohol, de auto en vooral ook ´het klagen of het zelfbeklag´… af. Dus wandelen prima hoor, hartstikke leuk, maar doe het vooral niet om af te gaan vallen want dan verliest u het gevecht geheid. De crux is zoals bijna altijd trouwens heel eenvoudig: verminder de inname en ´de afname´ gaat vanzelf, zonder te wandelen met ´special forces en combat groups van team Sportservice´ zelfs! Hou eenmaal op het gewenste gewicht aangekomen daarna wel een juiste balans tussen beweging en inname aan, ga daarom elke ochtend vóór het ontbijt even op de weegschaal staan en het komt goed kan ik uit ervaring zeggen. Het is toch wonderbaarlijk en simpel, je hoeft er alleen maar iets voor te laten en ik heb zelf, zo gedaan, al een leven lang hetzelfde gewicht.
    Overgewicht vind ik overigens ook absoluut niet vervelend om naar te kijken en ik denk dat ik daarin zeker niet alleen sta. Misschien helpt dat de dikkerd om te accepteren dat wensen en realiteit in het leven soms onverenigbaar zijn. En kom nu bovenal niet met smoezen waarom dit nu juist voor uzelf allemaal niet opgaat want dan bent u gewoon die uitzondering en had u gewoon domme pech.

Back to top button
%d bloggers liken dit: