Hollands Kroon

Witte Anjerperkje voor veteranen op 15 juni onthuld in Hippolytushoef

Advertentie:

Hippolytushoef – De gemeente en het bedrijf Dozy onthullen op 15 juni bij het Marten Snoodijkhof in Hippolytushoef een Witte Anjerperkje voor de waardering van veteranen. Dit is het nieuwe wijkje op de plek waar het voormalige gemeentehuis van Wieringen stond. De gemeenteraad van Hollands Kroon stemde eind 2021 unaniem in met een motie voor de realisatie van het perkje.

Het nieuwe Marten Snoodijkhof lijkt een goede locatie voor het perkje. Snoodijk was namelijk een verzetsheld uit de Tweede Wereldoorlog. Met de witte anjer wordt waardering uitgesproken voor alle veteranen uit de geschiedenis. De bloem bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag, wat jaarlijks op de laatste zaterdag van de maand juni plaatsvindt.

Eind 2021 diende Jeff Leever van OHK een motie waarmee het college werd opgeroepen ook een perkje te realiseren. Deze werd unaniem aangenomen. De Veteranen Contactgroep in Hollands Kroon gaf aan zelf zorg te willen dragen voor het beheer en onderhoud aan het perkje. Dat het wat langer duurde om tot realisatie te komen heeft volgens het college te maken met het feit dat de bouw van het hofje eerst afgerond moest worden.

Onthulling, plus kunstwerk
Het Witte Anjerperk komt op grond van de Vereniging van Eigenaren. Ook wordt er een kunstwerk geplaatst in het anjerveld. Dit alles wordt op 15 juni 2023 onthuld. Vanaf 14.15 uur is er een inloop op locatie Kindcentrum “Op de Elft”, te Elft 53 in Hippolytushoef. Daar wordt onder andere iets verteld over het kunstwerk, de geschiedenis van Marten Snoodijk en de veteranen in Hollands Kroon.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button