Den Helder

Protestactie SP/Behoorlijk Bestuur bij Ten Anker toch niet geannuleerd (update)

Advertentie:

Den Helder – De protestbijeenkomst die zaterdag in/bij Ten Anker zou worden gehouden, georganiseerd door de lokale SP en de fractie van Behoorlijk Bestuur, gaat toch wel door. Eerder op vrijdag werd door Sylvia Hamerslag, fractievoorzitter van Behoorlijk Bestuur, gemeld dat de actie was geannuleerd. “Dat klopte ook, maar inmiddels is na overleg toch besloten dat de actie door kan gaan”, vertelt SP-voorman Ton Schuitemaker. De actie is bedoeld als protest tegen de nieuwe dienstregeling van Connexxion, waarbij de bushalte vlak voor Ten Anker aan de Timorlaan wordt opgeheven.

“We hebben vrijdag te horen gekregen dat Ten Anker niet wil dat we komen”, aldus Hamerslag. Blijkbaar was de actie op voorhand niet goed gecommuniceerd met de medewerkers van het woonzorgcomplex. Inmiddels is die communicatiestoornis dus verholpen, zo meldt Schuitemaker.

Behoorlijk Bestuur is eerder al een petitie gestart om te voorkomen dat de nieuwe dienstregeling (op 21 juli 2024) in werking treedt. Tijdens de protestbijeenkomst in Ten Anker was het de bedoeling aanwezigen te vragen deze petitie te ondertekenen. De petitie wordt volgende maand aangeboden aan de gemeente Den Helder, Connexxion en de provincie Noord-Holland.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button