Politiek

VVD Den Helder positief over meer gaswinning uit de Noordzee

Advertentie:

Den Helder – De Tweede Kamer heeft een motie van VVD-Kamerlid Silvio Erkens aangenomen, die vraagt om een versnelling van de gaswinning uit de Noordzee. Om deze versnelling te bereiken, wil de Kamer dat het kabinet een bestuursakkoord sluit met bedrijven die willen investeren in het boren naar gas op de Noordzee. De fractievoorzitter van de VVD Den Helder, Henriëtte Weerstand-Slot, is blij met het nieuws.

Een belangrijke reden dat de VVD meer gas wil pompen uit de Noordzee is om minder afhankelijk te worden van energie uit het buitenland. Met de motie van Erkens willen de liberalen ervoor zorgen dat oorlogen en andere crises minder invloed hebben op de energierekening van Nederlanders. “Ook is het schoner dan geïmporteerd schaliegas uit de VS”, aldus de VVD fractie in de Tweede Kamer.

Volgens Weerstand-Slot is het besluit versneld gas te winnen uit de Noordzee niet alleen goed voor de leveringszekerheid van energie in Nederland, maar ook voor de werkgelegenheid en het bedrijfsleven in Den Helder. “Meer boor activiteiten en bevoorrading van boor- en productieplatformen. Dat betekent meer en langer werk voor toeleveranciers en meer werk op het gebied van inspectie, reparatie en onderhoud. Het betekent ook: meer schepen, meer helikopters en meer mensen.”

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button