Hollands Kroon

Geen buurtbussen tot half augustus

Advertentie:

Hollands Kroon – De buurtbussen in Noord-Holland Noord, die door vrijwilligers worden gereden, rijden vanwege het coronavirus niet tot 17 augustus. Dat heeft de provincie dinsdag laten weten. De datum van 17 augustus betekent geen buurtbussen tot het einde van de zomervakantie.

Het gaat om kleine 8-persoonsbussen die bestuurd worden door vrijwilligers. De meeste vrijwilligers zijn ouderen die tot de risicogroep behoren voor besmetting met het coronavirus. Bovendien zijn deze buurtbussen nog niet voorzien van beschermende voorzorgsmaatregelen zoals een afscherming bij de chauffeur.

In de komende periode bekijkt de provincie samen met de buurtbusverenigingen en Connexxion op welke manier de buurtbussen na de zomervakantie weer opgestart worden. De beoogde startdatum in augustus wordt mogelijk verschoven, als er voor die tijd bijvoorbeeld geen versoepeling komt voor buurtbuschauffeurs die tot de risicogroep behoren. De buurtbusverenigingen, Connexxion en de provincie Noord-Holland hebben dit besluit gezamenlijk genomen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button