Hollands Kroon

Molenweid stopt met corona-unit

Advertentie:

Wieringerwaard – De laatste patiënt in de corona-unit te Molenweid is inmiddels genezen en daarom heeft het bestuur besloten deze unit per direct te sluiten.

De afgelopen weken heeft Woonzorggroep Samen corona patiënten opgevangen met als doel het ontlasten van de ziekenhuizen en de thuiszorg. Locatie Molenweid heeft hiermee een belangrijke rol vervuld voor de Covid-patiënten die of vanuit huis kwamen of vanuit het ziekenhuis werden doorverwezen.

De acute fase neemt af, waardoor de noodzaak van dergelijke corona opvangplekken terug loopt en ziekenhuizen en de thuiszorg de vraag weer goed aankunnen. Mocht er echter in de regio de komende periode een nieuwe uitbraak volgen, dan kan men de corona-unit in Molenweid binnen twee dagen weer openen. De locatie blijft hiervoor tot begin september beschikbaar.

Daarna zal de locatie geheel ter beschikking komen voor de cliënten die vanuit het Noorderlicht in Hippolytushoef gaan verhuizen. Deze verhuizing is noodzakelijk omdat Noorderlicht plaats moet maken voor nieuwbouw. Dit betekent dat er aan de huidige planning rondom de verhuizing niets verandert. Deze vindt op zijn vroegst medio september plaats. Uiteraard hanteert men ook dan de richtlijnen van het RIVM en nemen zo zij besluit om te verhuizen pas als dit veilig en verantwoord is.

Dat houdt in ieder geval in dat de verpleeghuizen weer voor bezoek opengesteld zijn en Molenweid niet meer in gebruik is als corona-unit.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button