Hollands Kroon

Da Vinci College start opleiding voor technici in Winkel

Adverentie

Den Helder – Onderwijsaanbieder ROC Da Vinci College, met hoofdvestiging in Dordrecht, opent komend schooljaar in Winkel, op het bedrijfsterrein van de Noordhollandse Motorenrevisie (NHMR), een opleidingslocatie voor verbrandingsmotortechnici. Het ROC zet met deze sublocatie in op een betere bereikbaarheid voor Noord-Hollandse studenten die werkzaam zijn in de verbrandingsmotorenbranche. Een nichemarkt waarin de behoefte aan vakbekwaam personeel groot is.

De eerste studenten die met ingang van september 2021 van de opleidingslocatie in Winkel gebruik gaan maken zijn direct afkomstig van de middelbare school of zogenaamde carrièreswitchers. Zij zijn in dienst bij een erkend leerbedrijf en volgen de bbl-route binnen het mbo. In samenwerking met het ROC zorgt het leerbedrijf voor de scholing van de medewerker. De lange reisafstand op de wekelijkse lesdag naar Dordrecht, de landelijke thuisbasis van de verbrandingsmotoren opleidingen, was een probleem dat de instroom van de opleiding al een aantal jaar in de weg zat. De school tracht nu met regionale leslocaties de aanwas van studenten te laten toenemen.

“Op verzoek van veel werkgevers zijn wij samen met de branchevereniging VIV en een aantal ondernemers gaan kijken naar de toekomst van de opleiding verbrandingsmotorentechniek. Door het afgelopen jaar hebben we in sneltreinvaart veel geleerd over afstandsleren, mede daardoor was de stap naar het realiseren van een regionale onderwijshub een makkelijke”, vertelt Marc Meijer, directeur Techniek bij het Da Vinci College. “Dankzij de betrokkenheid en gastvrijheid van de NHMR kunnen wij onze wekelijkse lesdag in Winkel gaan organiseren, waardoor de reistijd verkort wordt. We hopen hiermee meer studenten te kunnen interesseren voor deze studie. Wie komend schooljaar al wil starten, is van harte welkom hier.”

Waterstof
Veel schoolverlaters die kiezen voor een opleiding in de autotechniek kennen de studie verbrandingsmotortechniek niet. Sleutelaars en techneuten die van variatie in omgeving en werkzaamheden houden, kiezen wellicht beter voor de richting verbrandingsmotortechniek. Zij komen vanuit de functie overal; bij klanten in de scheep- en binnenvaart, de visserij maar ook offshore, in ziekenhuizen en bij tuinderijen. De techniek van de verbrandingsmotor is sterk in ontwikkeling, zowel qua elektronica als brandstofgebruik. De overgang naar waterstof om emissies te reduceren is zeer actueel. Dat vraagt wereldwijd om techniciens met specialistische kennis van de grote motoren. Wie de driejarige opleiding weet af te ronden met een diploma, staat een solide loopbaan te wachten.

Voor meer informatie: Kijk op de website van Da Vinci.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button