Overige

Doe mee aan de nationale Diabetes Challenge

Advertentie:

Julianadorp – Twee uur per week wandelen verlaagt de kans op een beroerte met dertig procent. Drie keer per week is beter voor het geheugen en een half uur per dag met de benenwagen kan depressiviteit met een derde verlagen. Team Sportservice en de huisartspraktijken Koegras, Loopuytpark en De Vliet doen daarom mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Op woensdag 2 juni starten deelnemers om 15:30 uur vanaf voetbalvereniging JVC.

Iedereen die mee wil doen, kan zich inschrijven voor de groepschallenge. “Deze is niet alleen bedoeld voor mensen met diabetes hoor”, haast Lydia van Noord van Team Sportservice zich te zeggen, “iedereen kan meelopen. Je werkt samen met anderen op een eenvoudige manier aan je gezondheid. We gaan elke week op dezelfde dag op pad. De zestien-wekenchallenge wordt afgesloten met een landelijk evenement.”

Het initiatief van de NDC komt bij Bas van de Goor vandaan. De voormalig topsporter volleybal zet zich al jaren in voor een gezondere leefstijl bij mensen met diabetes. “Tijdens deze wandeltraining lichten de begeleiders de challenge toe. Met het verspreiden van ons verhaal hopen we nog meer mensen in beweging te brengen.”

Meer sociale contacten
De initiatiefnemer ziet dat de NDC positieve effecten van bewegen op een leven met diabetes heeft. Van de Goor: “Onderzoek laat zien dat deelnemers afvallen, beter in hun vel zitten en vaak minder medicatie nodig hebben. En deelnemers geven hun leven een hoger cijfer en hebben meer sociale contacten gekregen.” Lydia van Noord is degene die zich vanuit haar werk bij Team Sportservice heeft aangesloten bij de NDC, waar ook individuen aan mee kunnen doen. “Ik wil meer mensen motiveren mee te lopen. Ik weet hoe goed het is voor je. Buitenlucht, in beweging zijn, misschien wel nieuwe mensen leren kennen. Op alle vlakken word je er beter van”, aldus de buurtsportcoach.

De NDC is een laagdrempelige opstap naar beweging en de begeleiding is van praktijkondersteuners uit de huisartsenpraktijken Koegras, De Vliet en Loopuytpark en buurtsportcoaches van Team Sportservice. In totaal gaan de groepen zestien weken achtereen aan de wandel. Tijdens de wandelingen wordt uiteraard rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen. Deelname is gratis en je bent niet verplicht elke week aanwezig te zijn. “Maar het is natuurlijk wel gezellig als we een hechte groep worden”, lacht de buurtsportcoach.

Aanmelden
Aanmelden voor de wandelchallenge kan op de speciale pagina die Team Sportservice aangemaakt heeft. Deze is te vinden op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button