Hollands KroonVideo

Eindexamen aardrijkskunde ‘was te doen’ volgens leerlingen RSG Wiringherlant (video)

Adverentie

Wieringerwerf – Vmbo-scholieren van het rsg Wiringherlant hebben woensdag het eindexamen aardrijkskunde gemaakt. Het is een lastige periode om eindexamen te doen, maar ze hebben weinig hinder ondervonden van het coronavirus en de maatregelen.

In tegenstelling tot vorig jaar gaan de centrale examens dit jaar gewoon door. Hierdoor voelde het iets meer zoals een gebruikelijke eindexamenperiode, met bijbehorende ups en downs. Doordat er minder lessen op school plaats konden vinden waren de leerlingen op zoek gegaan naar extra manieren om voor de examens te leren. Zo zochten ze extra informatie op internet en filmpjes op YouTube, zoals de eindexamenspreekuren van NOS Stories.

Naast deze extra informatiebronnen gaven de leerlingen ook nog wat andere tips aan hun medescholieren: rustig aan doen, niet te veel op de klok kijken en gefocust blijven.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button