Den Helder

Helderse producer brengt eerste track uit

Advertentie:

Den Helder – De Helderse DJ en producer BR heeft op 14 mei zijn allereerste track uitgebracht, genaamd “The Way”. Het nummer is een mix van dance en pop muziek, met een vleugje chill house er door heen. Een track om de komende zomer van te genieten.

BR is een jonge DJ en producer, afkomstig uit Den Helder. Hij heeft een grote passie voor het produceren van muziek, waar hij uren in zijn studio mee bezig is. Momenteel is hij zelfs bezig met een toelating op een muziekopleiding, in de hoop om van zijn hobby zijn beroep te maken. Maar dit hem niet komen aanwaaien. “In 2017 downloaden ik een app waarmee je zelf muziek kon maken. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik uiteindelijk online ben gaan zoeken naar een muziekprogramma om mijn eigen producties mee te maken. Aan de hand van video’s op YouTube heb ik uiteindelijk mezelf leren produceren”, legt BR uit.

Naast het produceren van eigen nummers, is BR geregeld te beluisteren bij radiostation L.O.S. Den Helder waar hij dan livesets draait. Ook bij Jongerenwerk Den Helder is hij niet geheel onbekend. Onlangs werkte zij nog samen aan een VR-videogame, waarbij hij verantwoordelijk was voor de muziek- en geluidseffecten. In februari 2021 kreeg hij de kans om zijn allereerste track op een professionele manier te releasen. Deze mogelijk werd met beide handen aangegrepen.

“The Way” is voortgevloeid uit een ander nummer waaraan hij werkte. Hij had behoefte aan iets nieuws en kwam door het inzetten van dezelfde techniek uit op een nieuwe manier van het inzetten van de zang. Na enkele weken hard te hebben gewerkt aan de track, miste de jonge producer nog iets. Een vocal, die het nummer meer inhoud geeft. Deze vond hij online en samen met een aantal akoestische elementen bracht hij het nummer hiermee tot een geheel. “Het combineren van elektronische- met akoestische elementen maakt mijn muziek uniek.”

Beluisteren
“The Way” is nu te beluisteren via alle grote streamingdiensten zoals Spotify, YouTube, SoundCloud, Deezer, en meer.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button