Den HelderPolitiek

Het komende jaar geen bezuinigingen of lastenverzwaring in Den Helder

Adverentie

Den Helder – Er komen het komende jaar geen aanvullende lasten voor burgers en er hoeft niet te worden bezuinigd. Dat blijkt uit de
Kadernota 2022 – 2025 die deze week naar de gemeenteraad is verstuurd. De komende jaren blijft de financiële positie van de gemeente Den Helder goed en er is zelfs ruimte voor nieuwe investeringen.

Wethouder Kees Visser is blij met het resultaat: “Deze Kadernota is er een om trots op te zijn. Ondanks de coronacrisis
kunnen we de ambities uit het Helders akkoord doorzetten en blijven investeren in onze gemeente. De behoeften van onze inwoners en ondernemers staan daarbij centraal.”
Het is de laatste kadernota van dit college en deze verschijnt in een moeilijke periode voor veel inwoners, instellingen en bedrijven. Het is dus fijn dat er geen extra lasten voor de burgers bij komen. Ook brengt de kadernota goed nieuws voor na de huidige regeerperiode: Het positieve resultaat loopt de komende jaren op tot een structurele plus van anderhalf miljoen euro.

De kadernota is zowel incidenteel als structureel sluitend. Dat wil zeggen dat er ook ruimte is om mogelijke onverwachte risico’s op te vangen. Na goedkeuring van de gemeenteraad zal het college B&W aan de slag om de plannen te verwerken in de begroting. De uitvoering van de plannen start in 2022. De kadernota is beschikbaar voor alle inwoners van Den Helder en te vinden op www.denhelder.nl/kadernota.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: