Den HelderPolitiek

Schadeclaim onkruidbestrijder met half miljoen naar beneden bijgesteld

Den Helder – Onkruidbestrijder P.C. Van der Wiel heeft de schadeclaim die zij eerder indienden bij de gemeente Den Helder met ongeveer een half miljoen euro naar beneden bijgesteld. De eerder begrote schade van circa 1,9 miljoen euro is nu nog 1,3 miljoen euro. De rechter besluit uiteindelijk de definitieve hoogte van de schade.

Het geschil gaat over een aanbestedingsprocedure die het bedrijf uit Beinsdorp verloor van een Duitse partij. Het Nederlandse bedrijf was het hier niet mee eens en de rechter besloot ook dat de gemeente verkeerd had gehandeld in de procedure. Hierdoor liep P.C. Van der Wiel onterecht omzet mis. De hoogte van de schade moet nu nog defintief worden bepaald door de rechter.

De fractie Behoorlijk Bestuur had vragen gesteld over de kwestie, die al vanaf 2011 speelt. Er is volgens de partij te veel onnodig geprocedeerd en daarbij zijn er te veel kosten gemaakt. Het college B&W geeft nu aan dat de procedure nog wel een jaar in beslag gaat nemen. De uitkomst van de rechterlijke beslissing is nog onzeker, wel houdt het college rekening met de mogelijkheid dat de schade uiteindelijk lager zal worden vastgesteld dan het bedrag dat P.C. Van der Wiel nu claimt.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button