Den HelderSportVideo

Bettine Vriesekoop serveert eerste bal Oldstars Tafeltennis (video)

Advertentie:

Den Helder – Tafeltennisgrootheid Bettine Vriesekoop keerde terug naar Den Helder ter promotie van Oldstars Tafeltennis, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. In de hal van TTV Noordkop speelde ze een eerste wedstrijdje tegen het oudste lid van de club.

Het voelde goed om terug te komen, vertelde Vriesekoop, die drie jaar voor de tafeltennisclub in Den Helder speelde. “Het bevalt goed, ik denk dat ik er vijfentwintig jaar niet geweest sinds ik hier competitie heb gespeeld, dus dat is wel bijzonder.” Ze is, als ambassadeur van Oldstars Tafeltennis, even terug om de bejaarde Nieuwediepers rond de tafeltennistafel te krijgen. “De vaardigheden die je aanspreekt bij tafeltennis zijn heel belangrijk om gezond oud te worden. Bijvoorbeeld oog-handcoördinatie, ruimtelijk inzicht, stabiel staan en bewegen.”

De gezondheid is belangrijk, maar de tweevoudig Europees kampioene benadrukt dat plezier toch het belangrijkst is. “Het is een fantastische manier om plezier te hebben, te bewegen en om je breinfuncties op peil te houden”, benadrukt Vriesekoop. De deelnemers zijn het er mee eens. Na de introductie staan ze te popelen om zelf een balletje te slaan, al is dat voor sommige deelnemers al even geleden. John de Jong heeft vroeger bij TTV Noordkop gespeeld, maar daar is door de jaren heen de klad in geraakt. Oldstars is een goede gelegenheid om het weer op te pakken. “Plezier is zó belangrijk, daarom ben ik vroeger als klein jochie ooit begonnen met tafeltennis. Op deze leeftijd moet het competitieve er wel een beetje af. Nu moet het om het bewegen gaan, dat is veel belangrijker.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button