Den HelderSport

Crowdfunding om bowlsters naar de World Games te vliegen

Adverentie

Julianadorp – De bowlsters Denise Blankenzee en Samantha Greiner mogen naar de World Games in de Verenigde Staten. Mooi nieuws, maar het brengt ook een uitdaging met zich mee, want de nationale bond heeft niet de financiële middelen om de trip te bekostigen. Via crowdfunding hopen de dames alsnog het benodigde bedrag bijeen te krijgen.

Na twee jaar vol lockdowns kwam opeens het bericht dat de dames zich geplaatst hebben voor de World Games 2022, het voorportaal naar Olympisch! Het was lang onduidelijk hoe de plaatsing bepaald zou worden, uiteindelijk zijn de resultaten uit 2018 leidend gebleken. Hoe dan ook: “We zijn super trots dat wij ons op dit grote podium met de top van de wereld mogen meten”, zo laten de bowlsters weten. De World Games vinden plaats in Birmingham, VS. Het bowlingevent wordt gespeeld van 8 tot en met 11 juni. In totaal doen 16 landen mee.

De bond, de NBF, heeft niet de middelen om de reis te bekostigen. “Dat moeten wij, speelsters Denise Blankenzee & Samantha Greiner en coach Mariska van den Bos, dus volledig zelf doen, inclusief de transport van de bowlingballen.” De kosten voor de tickets inclusief ballentransport zijn ruim 1000 euro per persoon. “Omdat we in augustus ook de EK dames in Denemarken moeten spelen (en onze sport op het hoogste niveau sowieso veel geld kost), vragen wij om jullie support om de kosten voor onze vliegtickets te dekken.”

Support
“Als jij ons helpt, houden we je tijdens (de voorbereiding op) de World Games op de hoogte van ons sportieve avontuur. Voor bijdragen boven de 500 euro gaan we graag in gesprek hoe wij iets terug kunnen doen in de vorm van zichtbaarheid en/of de organisatie van een clinic.”

Klik hier voor de crowdfunding

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button