Den HelderPolitiek

Den Helder: Veel aanvragen voor energietoeslag

Den Helder – De uitbetaling van de eenmalige energietoeslag van €800,- voor huishoudens met een laag inkomen is in volle gang. De energietoeslag is een tegemoetkoming voor de stijgende energiekosten in 2022. Alle inwoners die bekend zijn bij de gemeente Den Helder hebben de toeslag inmiddels gehad. Voor andere personen is het mogelijk het bedrag aan te vragen via de website van de gemeente.

Veel inwoners die recht hebben op de toeslag staan al in de gemeentelijke systemen. Zij ontvangen bijvoorbeeld een uitkering op grond van de Participatiewet, IOAW of IOAZ, of krijgen maandelijks bijzondere bijstand. Voor huishoudens die wel een maximaal inkomen van 120% van het sociaal minimum hebben, maar geen bijstandsuitkering ontvangen is het vanaf 15 april mogelijk om de eenmalige energietoeslag via de website van de gemeente aan te vragen. Dit kunnen zij doen op www.denhelder.nl. Hier staan ook de voorwaarden.

Sinds 15 april zijn al veel aanvragen binnengekomen, de gemeente zal deze aanvragen zorgvuldig en zo snel mogelijk behandelen. Wethouder Peter de Vrij geeft aan dat de gemeente bezig blijft met andere initiatieven om inwoners te helpen: “De zorgen over het kunnen betalen van de energierekening nemen toe onder onze inwoners. Daarom is de gemeente momenteel met verschillende organisaties in gesprek om onze inwoners, die geconfronteerd worden met hoge energiekosten, te kunnen ondersteunen.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: