Overige

Omring organiseert themabijeenkomst Rust Roest

Den Helder – Naarmate mensen ouder worden gaan deze vaak minder bewegen. Terwijl beweging op latere leeftijd juist erg belangrijk is. Lichamelijke beweging heeft namelijk een positieve invloed op de gezondheid. Daarom organiseert Omring de themabijeenkomst Rust Roest in Den Helder op maandag 13 juni in Den Koogh aan de drs. F. Bijlweg 4. De bijeenkomst is van 14:00 tot 15:30 uur.

Lichamelijke beweging is niet alleen goed voor het hart, de bloedvaten en de longen, maar het heeft nog veel meer voordelen. Zo verkleint beweging de kans op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes 2 en kanker. Daarnaast verkleint het de kans op afname van de spiermassa en hersenaandoeningen, zoals dementie.

Het is soms lastig om voldoende in beweging te blijven op latere leeftijd. Tijdens de themabijeenkomst Rust Roest neemt een geriatrisch fysiotherapeut de aanwezigen mee in de wereld van ouder worden en beweging. Antwoord krijgen de deelnemers op vragen als “Hoe zorgen ouderen voor voldoende beweging op latere leeftijd?”, “Wat zijn goede oefeningen om lang fit en vitaal te blijven?” en “Hoe kunnen bejaarden het lichaam op een goede manier belasten?”. Aan het einde van de bijeenkomst weten de deelnemers meer over waarom het belangrijk is om te bewegen, welke verouderingsprocessen vertraagd worden door bewegen, hoeveel ouderen moeten bewegen en welke sporten en oefeningen nuttig zijn om fit en vitaal te blijven.

Gratis bijeenkomst
Aanmelden via de website of 088 2067999. Sluitingsdatum voor aanmelden is 7 juni. Vol is vol.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button