112Kop van Noord-Holland

Reorganisatie bij de brandweer, sluiting van twee kazernes (update)

Adverentie

Kop van Noord-Holland – De brandweer in de regio gaat reorganiseren. Dat gaat de Veiligheidsregio binnenkort bekendmaken, meldt mediapartner Noordkop Centraal. Er zijn al langer geruchten over een op handen zijnde reorganisatie bij de brandweer. Burgemeester Marjan van Kampen van de gemeente Schagen bevestigt dat de brandweer kijkt naar de toekomst.

De brandweer valt onder de Veiligheidsregio. Bij die organisatie is onderzocht of de brandweer klaar is om alle hulp te bieden die in de toekomst noodzakelijk is. Daarbij wordt ook gekeken naar de gevolgen van de klimaatverandering, zoals wateroverlast en overstromingen. Er gingen ook geruchten dat verschillende brandweerkazernes, waaronder Schagerbrug, Slootdorp en Breezand, gaan sluiten. Burgemeester Van Kampen ontkent dat.

Meer kan en wil Van Kampen nu niet vertellen over de komende reorganisatie. Ze verwijst naar de burgemeester van Alkmaar als voorzitter van de Veiligheidsregio en naar een artikel dat komende zaterdag in het Noordhollands Dagblad verschijnt. Bij de Veiligheidsregio was niemand bereikbaar voor een reactie.

Update
De Veiligheidsregio heeft inmiddels bevestigd dat de kazernes in Ursem en Slootdorp begin 2025 sluiten.

Toon meer

Noordkop Centraal

Bovenstaand bericht is afkomstig van Noordkop Centraal, de publieke lokale omroep voor Schagen. Noordkop Centraal is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button