Hollands Kroon

Gratis zonnebrand voor kinderdagverblijven, scholen en verenigingen

Noord-Holland – Univé Noord-Holland richt zich, naast verzekeren, op het voorkomen van risico’s en het beperken van schade. Ook op het gebied van gezondheid, één van de belangrijkste speerpunten van de verzekeraar. Het was daarom niet toevallig dat Univé Noord-Holland ook dit jaar weer gratis zonnebrand-dispensers aanbood, om zo de kans op huidkanker te verkleinen.

Univé Wieringerwerf heeft deze zonnebrand dispensers via de Hollands Kroonse Uitdaging aangeboden. Inmiddels zijn deze uitgereikt aan alle organisaties die zich aangemeld hadden. Op bijgaande foto staan de mensen van OBS De Peppel uit Middenmeer, Kinderopvang Hollands Kroon, Tennisvereniging De Vlieter uit Den Oever, Basisschool De Branding uit Den Oever, de Volkstuinvereniging uit Middenmeer, Tennisclub De Maaier uit Wieringerwerf en Kinderdagverblijf Het Koeienboetje uit Middenmeer samen met de vertegenwoordigers van Univé en de Uitdaging.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Ons leven bestaat tegenwoordig vooral uit het verkleinen van de kans op ziektes en het vermijden van risico´s. Dit is plezant om te zien wanneer je zoals ik het voorrecht hebt om ´beide kanten van de medaille´ te kennen. Er was namelijk een tijd, nog niet zo heel lang geleden dat mensen de risico´s van bepaald gedrag wel kenden maar er eenvoudigweg veel minder neurotisch mee omgingen. Hoe dat kwam en waarom we vandaag niet meer roken maar ´schermkijken´ (op mezelf na natuurlijk) en in de zomer van de ochtend tot de avond ´smeren´ met anti zonnebrandcrème (het officiële advies is nu om dat ook achter glas en zelfs binnenshuis te gaan doen) en waarom we onze kinderen helmpjes opzetten wanneer ze op hun driewieler stappen en ga zo eigenlijk maar door, ik weet het niet. De generatie uit het midden van de vorige eeuw was zich zeker wel bewust van de risico´s die bepaalde handelingen en gewoontes met zich mee brachten, denk dan daarbij bijvoorbeeld aan dokter Meinsma de bekende anti-rook arts uit de jaren ´60 die wekelijks zijn onheil verkondigde via de media en zelfs op scholen of ook aan de campagnes tot het dragen van een autogordel, echter, men ging in die tijd eenvoudigweg veel minder neurotisch en relaxter met het leven om. Zelf lig ik bijvoorbeeld, ik ben in die tijd ´geproduceerd´, daarom nog steeds volledig onbeschermd in de zon, ik heb dan ook helemaal niets bijgeleerd op dat vlak.
    Elke dag wanneer de zon schijnt (en ik buiten niet ´weg tocht ́ natuurlijk) glip ik dan rond de middag naar mijn terras op het zuiden (ook dat nog ja, midden op de dag…, het lijkt wel bijna op een zelfmoordpoging) en aldus tijdens de meest ongezonde ´zonne-uurtjes´.
    Mezelf insmeren doe ik ook nog steeds niet graag, dat vond ik namelijk altijd al een lastig en smerig gedoe. Ik bouw het ´bruinen´ (zo heette dat vroeger) gewoon langzaam op, verbrand dus nooit en voel me zo elke zomer een beetje als een gebronsde ´Robinson Crusoe´.
    ´Slim zonnen ́ noem ik het zelf maar de blanke dames en heren van Univé zullen daar vast héél anders over denken… Die superieure Univé-gedachten zijn dan wel strikt ´voor de bühne´ want het blijft natuurlijk wel gewoon een ordinaire reclame boodschap van een verzekeringsmaatschappij en dan heb je als werknemer maar te gehoorzamen en je ´Macleans white en shine´ glimlach tevoorschijn te toveren. Zélfs wanneer je wekelijks naar de zonnebankstudio gaat of jaarlijkse winterse zonvakanties in de tropen adoreert.
    Trouwens, waarom heet die crème tegenwoordig eigenlijk ´zonnebrand´…?

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: