Hollands KroonVideo

Roeien, zeilen en wrikken tijdens de Watervierdaagse op het Amstelmeer (video)

Hollands Kroon – Scoutingverenigingen uit de Noordkop bevinden zich tijdens het Hemelvaartsweekend op het Amstelmeer voor de jaarlijkse Watervierdaagse. Groepen van verschillende leeftijden strijden met elkaar in verschillende disciplines, waaronder roeien, wrikken en zeilen. Waterverkenners uit Dirkshorn, Anna Paulowna, Schagen en Den Helder streden – verdeeld over elf boten – om de eer. Op vrijdag hielden de scouts een waterrally. Het doel? Zo veel mogelijk kilometers maken en ondertussen opdrachten doen om nog meer kilometers te verdienen.

Het ging volgens de scout niet alleen om de strijd. De gezelligheid was net zo belangrijk. “Vooral de muziek op de boot”, vertelt Rosalie, “we draaien meestal iets van ABBA, dan kunnen we allemaal lekker meezingen.” Jelle hield vooral van de gezelligheid in de tenten. “Snoep, muziek en gewoon met elkaar plezier maken!”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button