Sport

Tour de Lasalle 2023: bijzondere etappe met extra steile helling op zaterdag

Den Helder – De 68e editie van de Tour de Lasalle wordt dit jaar gehouden van 1 tot en met 4 juni. Na een paar jaar afwezigheid maken de wielrenners weer kennis met Huisduinen, al is start en finish niet ter hoogte van Fort Kijkduin, maar op de dijk ter hoogte van Fort Erfprins. De ‘hellingproef’ zit er wel in, maar op een andere plek dan tot nu toe gebruikelijk was.

Het rondje op zaterdag was vaak een etappe waarbij de start en de finish ter hoogte van Storm aan Zee lagen. Komende vanaf de dijk reden ze bij aankomst in Huisduinen over het Dorpsplein en dan via de steile helling op de Kijkduinlaan richting de finishlocatie. Deze ‘hellingproef’ was voor velen al een hele opgave, maar dit jaar wordt het allemaal nog heftiger. “We hebben een compleet nieuw parkoers uitgezet, voor zowel de tijdrit als de omloop”, laat Tourvoorzitter Wim Erkelens Cooke weten.

Helling
De helling op de Kijkduinlaan wordt dit jaar overgeslagen en in plaats daarvan rijdt het peloton via het Dorpsplein door naar het Tillenhof, om vervolgens de smalle helling richting het fort te nemen. Dit smalle paadje is volgens sommigen bijna niet te nemen, maar zowel organisatie als KNWU zijn het erover eens dat het te doen is, al zal het voor veel deelnemers best een behoorlijke uitdaging zijn. Na aankomst op het parkeerterrein bij het Fort rijden de wielrenners via de dijk richting de finish.

De helling maakt deel uit van zowel de tijdrit als de omloop die op zaterdag worden verreden en moet worden genomen door zowel de heren als de dames. “Het wordt een mooie uitdaging voor de renners en we verwachten dat het peloton door dit stuk van het parcours snel in stukken uiteen zal vallen”, meldt bestuurslid Peter Engelen.

Tijdschema
Op de derde dag van de Tour komen voor het eerst de Junior vrouwen en de meisjes Nieuwelingen in actie. Hun tijdrit start al om 09.00 uur, de omloop ’s middags om 12.15 uur. De tijdrit voor de heren begint om 10.30 uur en hun omloop om 14.30 uur. Regio Noordkop doet zoals gebruikelijk vier dagen lang live verslag van de Tour de Lasalle en staat zowel op zaterdag als zondag met de mobiele studio bij start/finish.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Het zou wel aardig zijn geweest als ze ook het stijgingspercentage van die bewuste helling hadden vermeld, want het is inderdaad een hele klim….. Ik vraag me af of hij net zo steil is als sommige beklimmingen in de Tour de France of de Ronde van Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: