Defensie

Zr.Ms. Holland onderschepte op valreep van vertrek bijna 1.400 kilo cocaïne

Den Helder – Zr.Ms. Holland ligt alweer in Den Helder, nadat het zeven maanden als stationsschip in het Caribisch gebied was ingezet. Voordat het patrouilleschip koers zette naar Nederland zette, wist het drugssmokkelaars nog goed te dwarsbomen. De marine onderschepte bijna 1.400 kilo cocaïne in twee dagen, zo is vandaag (vrijdag 19 mei) bekend gemaakt.

De in beslag genomen hoeveelheid verdovende middelen is inmiddels vernietigd. In totaal vier verdachten zijn overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht en worden vervolgd in de Verenigde Staten.
Beide drugsvangsten dateren al van 13 en 14 april. De smokkelaars hadden het spul aan boord van go-fasts. Toen die waren gespot stuurde Zr.Ms. Holland de aan boord geëmbarkeerde helikopter van de Amerikaanse kustwacht erop af. Dit net als 2 snelle onderscheppingsboten.

Zr.Ms. Groningen heeft Zr.Ms. Holland inmiddels afgelost. Het teruggekeerde schip heeft in totaal 15.678 kilo drugs onderschept.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button