Overige

Aanzienlijk gestegen slagingspercentage praktisch verkeersexamen

Advertentie:

Den Helder – Het slagingspercentage van het praktisch verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland is aanzienlijk gestegen. Vorig jaar was het percentage in Julianadorp 89,5% en is gestegen naar 97,3%. In Den Helder was dit vorig jaar 94,4% en steeg naar 97,5%. Dit zijn verheugende resultaten.

Ook werden er dit jaar aanmerkelijk minder fouten gemaakt door alle scholen in Den Helder. In totaal deden er 16 groepen uit de stad mee, die in totaal bestonden uit 300 leerlingen. Drie scholen nemen om het jaar deel met zowel groep 7 als groep 8. Dit keer was dat basisschool de Haven.

Het aantal gemiddelde fouten in Julianadorp waren gemiddeld even groot als de twee voorafgaande jaren. Van de 157 leerlingen die hier meededen zijn er helaas 4 kinderen gezakt op een ernstige fout. Bij de theorie-examens was het slagingspercentage dit jaar 53%.

Nul fouten

Vorig jaar was het de Kluft die het beste presteerde, toen maakten de kinderen daar nul fouten. Dit jaar deed de kluft het weer uitstekend, maar nu waren het de leerlingen van de Driemaster die geen enkele fout maakten.

Zie ook Praktisch verkeersexamen basisscholen, fatbikes niet toegestaan.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Wellicht ook interessant

Back to top button