Sport

Den Helder Suns gooit het roer om voor komend seizoen BNXT Legue

Paul Vervaeck nieuwe hoofdcoach

Advertentie:

Den Helder – Na het toch wat teleurstellende seizoen gaat het roer om bij de Den Helder Suns. Paul Vervaeck is aangetrokken als nieuwe hoofdcoach voor de Helderse ploeg. In de vernieuwde BNXT League worden er aan de clubs hogere eisen gesteld. Het bestuur heeft zich ingezet om aan de voorwaarden te voldoen. Niet zonder succes want de licentie voor het komende seizoen is binnen. Paul Vervaeck is niet alleen gekozen als zeer ervaren hoofdcoach in de BNXT League, maar zeker ook als opleider en iemand die de mensen verbindt en mee wil helpen met de verdere opbouw van de Suns organisatie.

Na een loopbaan van dertig jaar op het hoogste niveau zette Vervaeck afgelopen jaar zijn vertrek aan bij het professionele basketbal. Toen een ontspannen periode aan de Spaanse Coasta Blanca voorbij was ging het toch weer kriebelen. Dankzij de Spaanse topclub Pamesa Valencia, die hij in die periode regelmatig bezocht, wakkerde het basketbalvuur toch weer aan.

Toen hij werd gebeld door sportief manager Thomas Koenis voor een mogelijke terugkeer naar Den Helder werd zijn gevoel dat hij nog niet klaar was bevestigd. “Ik heb zeer plezierig in Den Helder gewerkt in het verleden. De basketbal cultuur en de mentaliteit spreken mij enorm aan. Sportief zie ik mogelijkheden om door te groeien in thuishaven sportcentrum Quelderduyn”, aldus de nieuwe coach.

De Den Helder Suns in het mooie nieuwe Quelderduyn (archieffoto DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button