Texel

Bijdrage Waddenfonds voor Natuuravontuur Cocksdorp

Advertentie:

Texel – Het Waddenfonds steekt € 160.000,- in vier projecten die toerisme en recreatie verbreden en versterken en tegelijkertijd leiden tot een grote leefbaarheid en samenhang in de omgeving. De projecten vallen onder het Budget Lokale Innovaties (BLI) van het Waddenfonds. Dit is een subsidieregeling die kleinschalige, vernieuwende lokale projecten wil ondersteunen om daarmee de leefbaarheid in het Waddengebied te vergroten.

Een van de projecten is “Natuuravontuur Cocksdorp”. De kinderboerderij van Vakantiepark De Krim in De Cocksdorp op Texel wordt opgeknapt en krijgt diverse educatieve en natuurlijke elementen. Die worden ook gerealiseerd in het aangrenzende Krimbos. Een en ander gebeurt onder beheer van Staatsbosbeheer.

De huidige gedateerde kinderboerderij wordt omgetoverd tot “De Krim Natuuravontuur”, dat een aantal educatieve en natuurlijke elementen krijgt. Het project draagt ertoe bij dat jonge kinderen op een speelse en educatieve manier inzicht krijgen in de unieke natuurwaarden van het Waddengebied. Het project verstrekt aanvullende informatie aan bezoekers, vaste gasten en Texelaars. Het voorziet hiermee in een grote behoefte. Daarnaast is er veel exposure vanuit de betrokken stakeholders Staatsbosbeheer en de Waddenvereniging.

De bijdrage van het Waddenfonds is 50.000 euro, de totale kosten van het project bedragen 142.585 euro.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button