Den HelderHollands Kroon

Oranje Fonds steunt Leger des Heils

Den Helder – Door de Coronamaatregelen zaten ook cliënten van Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Noordwest de afgelopen periode veel op hun kamer. Dankzij het Oranje Fonds en Fonds 1818, die de organisatie met € 12.500,-,- steunden, was het mogelijk diverse activiteiten te organiseren voor cliënten. Al snel ontstonden vele creatieve initiatieven.

Leger des Heils W&G Noordwest zet, ook tijdens de Coronacrisis, alles op alles om mensen die zorg en hulp nodig hebben, te ondersteunen. Zo heeft de organisatie de afgelopen periode ingezet op een veilig onderkomen voor iedereen. Naast een tekort aan huisvesting, ontstond echter ook een ander probleem; veel vormen van dagbesteding en activiteiten stopten. Hierdoor werd de normale gang van zaken voor cliënten verstoord, met het risico dat oude gedragspatronen of verslavingen terug zouden keren. Het organiseren van alternatieve, Coronaproof activiteiten bij de Leger des Heils voorzieningen is en was daarom zeer belangrijk. Het Oranje Fonds en Fonds1818 maakten het met bijdrage van € 12.500,- mogelijk om hier gehoor aan te geven.

Ruim 20 verschillende afdelingen van het Leger des Heils in regio Den Haag en Noord-Holland hebben voor zo’n 1000 cliënten een passend aanbod gecreëerd. Van crea-, bak-, en sportmiddagen bij de woonvoorzieningen, tot dagbestedingsprojecten bij mensen aan huis.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button