Hollands KroonVideo

Donkerte belevingsplek geopend bij Wieringer Eilandmuseum (video)

Adverentie

Hippolytushoef – Bij het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont werd zaterdagmiddag de eerste donkerte belevingsplek geopend. Deze belevingsplek maakt deel uit van het programma ‘Donkerte van het Waddengebied‘ dat als doel heeft bewoners, recreanten en toeristen de duisternis van het Waddengebied te laten ervaren en nieuwe rustzoekende toeristen naar de waddenkust te trekken. Met behulp van belevingsplekken en jaarrond georganiseerde activiteiten wordt dit gerealiseerd.

Lichtvervuiling neemt in Nederland steeds meer toe. Als er niks gebeurt, is het over 25 jaar nergens in Europa nog mogelijk de Melkweg te zien. Een van de weinige plekken waar de donkerte nog echt kan worden ervaren, is het Werelderfgoed Waddenzee.

Het programma ‘Donkerte van het Waddengebied‘ heeft als doel bewoners, recreanten en toeristen de duisternis van het Waddengebied te laten ervaren en nieuwe rustzoekende toeristen naar de waddenkust te trekken. Met behulp van belevingsplekken en jaarrond georganiseerde activiteiten wordt dit gerealiseerd. Ook willen we met het project de bewustwording over de noodzaak van het behoud van de duisternis vergroten.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button