Recensie

Zwaar Verliefd 2

Adverentie

Recensie – Na het succes van deel 1 uit 2018 kon de opvolger van deze romantische komedie niet uitblijven. De basis is weer een boek van Chantal van Gastel, die met haar serie een dankbare bron voor de Nederlandse filmindustrie blijkt te zijn. Anna Pauwels schreef het scenario en Marc Willard (Verliefd op Cuba) werd deze keer voor de regie ingehuurd.

Opnieuw zien we het hevig verliefde stel, dierenarts Isa (Sloesen) en Meubelmaker Ruben (Bakkum), die nu gaan samen wonen. Natuurlijk zijn haar vriendinnen Floor (Snips) en Daphne (Grant) en zusje Tamara (Hoes) weer van de partij om Isa met raad en daad te ondersteunen. Steun die ze ernstig nodig heeft, want haar zelfrespect en vertrouwen zijn bij tijd en wijle ver te zoeken. Ruben is de mooie man die alles voor haar over heeft. Daarbij komt zijn vakmanschap als meubelmaker goed van pas. Toch voelt Isa zich niet op haar gemak bij haar vriend en doet ze er alles aan om de schone schijn van het mooi zijn hoog te houden. Ze is druk met werken, fitnessen en met haar vriendinnen op stap gaan.

Uitgerekend als de relatie door haar drukke leven wat haarscheurtjes vertoont, verschijnt de perfecte man, Hugo (Brom) in haar leven. Hugo is de nieuwe dierenchirurg die als de nieuwe specialist het team van haar kliniek komt versterken. Ook haar mannelijke assistent Robin (Wessels) valt helemaal in katzwijm door de verschijning van Hugo. Wat volgt is een aaneenschakeling van twijfels, beslissingen, teleurstellingen, gelukkige momenten en spijtbetuigingen die in dit soort films verwacht mag worden.

Arizona
De regie is deze tweede keer in handen van een nieuwe regisseur, maar het overgrote deel van de cast was ook in het eerste deel te bewonderen. De thuislocatie is ook deze keer weer Den Bosch. In dit deel zijn ook opnamen gemaakt in het fraaie cactuslandschap van Arizona. Het project werd een tijd door Corona onderbroken, maar is dan nu toch in de filmzalen te zien.

Barbara Sloesen, die voor de tweede keer in de huid van Isa kruipt, kun je met haar spel en gedrag gerust de Nederlandse Bridget Jones noemen. Haar gestuntel is heerlijk om naar te kijken en ze verdient dan ook een hoge gunfactor. Jim Bakkum is, zoals in elke film waar hij verschijnt, de perfecte mooie ideale jongen. De dames zijn allemaal wel onder de indruk van hem. Ook Frederik Brom doet als Hugo de harten van de dames sneller kloppen. Hij weet de twijfel van Isa in ieder geval wel op te roepen. De hartsvriendinnen werden ook deze keer weer gespeeld door Liza Snips (GTST) en Jamie Grant. Zij vormen voor Isa samen met Abby Hoes een vriendinnenclub die bij tijd en wijle heerlijk uit de ban weten te springen.

Wanhopig
Pim Wessels speelt de wanhopig naar liefde zoekende assistent Robin. Zijn bijdrage is in dit deel niet groot, maar een leuke aanvulling. Een speciale rol is weggelegd voor Rienus Krul, die de uitslover Dicky in de fitnessroom speelt. Dicky is in alles wat hij doet enthousiast, maar het gaat met grote regelmaat hilarisch fout. Toch heeft hij ondanks dat gedrag een positieve levensfilosofie.

Het verhaal is niet heel sterk, maar af en toe wel verrassend. De humor is soms wat gekunsteld of zelfs flauw. Alle mogelijke ongemakken die vrouwen in relaties ervaren lijken in deze film samen te komen. Toch moeten ook de mannen daarvoor uiteindelijk in het stof bijten. Dat maakt de film een vermakelijke feelgood movie die de moeite waard is om even lekker onderuit te bekijken.

Regie: Marc Willard
Met: Barbara Sloesen, Jim Bakkum, Frederik Brom, Abbey Hoes, Liza Sips, Jamie Grant, Pim Wessels, Rienus Krul, Sarah Chronis, Soy Kroon
Kijkwijzer: Alle leeftijden

Toon meer

Ad Bak

Ad Bak is de vaste filmrecensent van Regio Noordkop. Eens per week bezoekt hij Kinepolis in Den Helder voor een verslag van een nieuwe rolprent. De recensies worden doorgaans op zaterdagochtend online gezet.

Wellicht ook interessant

Back to top button