Sport

Judoka Pleuni Cornelisse bij Asahi-San

Advertentie:

Hippolytushoef – Judovereniging Asahi-San had dit weekend wederom een bekende judoka te gast voor het verzorgen van een clinic. Een maand geleden was Henk Grol in de dojo en nu had het bestuur de bekende Nederlandse judoka Pleuni Cornelisse op de mat weten te krijgen.

Voor de clinic waren ook de judoverenigingen in de Kop van Noord-Holland uitgenodigd om enkele jeugdleden af te vaardigen. De jonge judoka’s kregen een stevige training, goede oefeningen en interessante spelvormen voorgeschoteld. De inzet en het enthousiasme van Pleuni inspireerde de kinderen tot extra inzet en concentratie.

Bouke Steinfort, judoleraar van Asahi-San, reageerde dan ook verguld. “Vorige maand Henk Grol op bezoek, vorige week het Wieringer Viking Toernooi en nu Pleuni Cornelisse: het enthousiasme spat er van af!” Met de clinic van Pleuni Cornelisse werd ook noodgedwongen sportief afscheid genomen van de dojo aan de Butterhoek in Hippolytushoef. Als gevolg van het beëindigen van het recht van opstal moet de judovereniging haar dojo verlaten en vanaf september gebruik maken van de gymzaal van De Brede School.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button