Politiek

CDA Hollands Kroon stelt vragen over handhaving handelsreclame

Advertentie:

Anna Paulowna – De fractie van het CDA Hollands Kroon heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over het beleid aangaande handelsreclame. In de raadsvergadering van 14 december 2023 is de jongste versie van de Verordening fysieke leefomgeving gemeente Hollands Kroon door de Raad vastgesteld. Met het ingaan van de Omgevingswet per 1 januari 2024 is deze verordening dan ook van kracht geworden.

Echter, de fractie van het CDA en inwoners hebben opgemerkt dat er sinds de ingangsdatum – nu bijna een half jaar geleden – geen zichtbare verandering is opgetreden in het aantal reclame-uitingen langs de weg, zo stelt Reginald Visser namens het CDA. Hoewel iedere inwoner wordt geacht de wet te kennen, is het volgens Visser zeer voorstelbaar dat de inhoud van de bedoelde artikelen uit de verordening niet onder de aandacht is gebracht van degenen die verantwoordelijk zijn voor de plaatsing van de handelsreclame en reclame voor overige evenementen.

Onbekendheid en handhaving
Het wordt verwacht dat de commerciële partijen die de plaatsing van de borden verzorgen wel op de hoogte waren van de in te voeren regelgeving, gezien de druk die zij voorafgaand aan de invoering van de verordening op de gemeente Hollands Kroon hebben uitgeoefend om tot door hen gewenste aanpassingen te komen. Ook is niet waarneembaar dat er zelfs maar een begin met de handhaving is gemaakt.

Het CDA vraagt het college daarom welke stappen er na het van kracht worden van het besluit zijn ondernomen om de Omgevingswet en dus ook de Verordening fysieke leefomgeving bekend te maken aan belanghebbenden. Daarnaast vraagt zij het college welke acties er al zijn ondernomen vanuit toezicht en handhaving en of dit tot resultaat heeft geleid. Als laatste vraagt het CDA om een rapportage later dit jaar waarin duidelijk wordt welke resultaten het beteugelen van reclame-uitingen in de gemeente Hollands Kroon heeft gehad.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button