Hollands Kroon

Huisartsenketen Co-Med verder in het nauw

Advertentie:

Door: Noordkop Centraal

Huisartsenketen Co-Med, met praktijken in Breezand en Anna Paulowna, komt steeds verder in het nauw. De vier grootste zorgverzekeraars Zilveren Kruis, CZ, VGZ en Menzis hebben de omstreden commerciële huisartsenpraktijk dinsdagavond gezamenlijk ‘in gebreke gesteld’.

CZ meldt de NOS namens de vier verzekeraars dat ze formeel vaststellen dat Co-Med zich niet aan afspraken houdt. Het in gebreke stellen kan de opmaat zijn naar het opzeggen van het contract. Of dat ook gaat gebeuren wil CZ nog niet zeggen, om onrust onder patiënten te voorkomen. CZ laat wel weten dat een noodplan klaarligt voor het geval dat de zorg van Co-Med wegvalt.

Bovendien wordt door enkele schuldeisers opnieuw het faillissement aangevraagd van de zorg-bv. Dat meldt de Telegraaf. De krant heeft een adviseur gesproken die in hun opdracht werkt. Volgens hem hebben ze gezamenlijk meer dan een ton tegoed van Co-Med. Half april werd een dochteronderneming van Co-Med, het callcenter, al failliet verklaard.

De schuldeisers zijn allen oud-medewerkers die als zzp’er werkten voor praktijken van Co-Med verspreid over het land. Zij menen nog achterstallig salaris tegoed te hebben.

Begin juni vroeg detacheringsbedrijf CareAbout het faillissement van Co-Med, maar vlak voor de zitting betaalde werd de openstaande vordering van 20.000 euro betaald. Daarmee werd een faillissement voorkomen van de zorg bv van Co-Med.

Over de kwaliteit van zorg zijn al lange tijd discussies, en de onzekerheid voor de ruim 55.000 patiënten van Co-Med duurt ook al langer. De praktijk in Anna Paulowna sloot onlangs onverwacht de deuren. Bij de toezichthouder regende het klachten. In februari legde de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd de keten een maatregel op vanwege geconstateerde ernstige tekortkomingen. De directie laat bij herhaling weten dat het ’een financieel gezonde organisatie’ is die de toekomst ’vol vertrouwen’ tegemoet ziet.

Toon meer

Noordkop Centraal

Bovenstaand bericht is afkomstig van Noordkop Centraal, de publieke lokale omroep voor Schagen. Noordkop Centraal is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button