Politiek

Lodewijk Asscher in Den Helder voor de aanpak van kwetsbare wijken

Advertentie:

Den Helder – Lodewijk Asscher bracht afgelopen dinsdagmiddag op uitnodiging van wethouder Peter de Vrij een bezoek aan Den Helder. Dat bezoek stond volledig in het teken van de aanpak van kwetsbare wijken in Den Helder, waar de gemeente een miljoen euro voor beschikbaar heeft gesteld. Wethouder De Vrij kijkt met een goed gevoel terug op het bezoek: “De ervaring van Asscher kan ons helpen de benodigde expertise en fondsen binnen te halen voor het verbeteren van de kwetsbare wijken.”

Bij het bezoek waren de burgemeester, wethouders, beleidsambtenaren en medewerkers van de Woningstichting aanwezig. Samen gingen zij met Asscher naar de Dr. Jac. P. Thijsseschool en daarna is de Visbuurt bezocht. Zo kwam het gezelschap langs buurthuis de Viskom, nachtopvang dnoDoen en de huiskamer van het Leger des Heils. Ook de wijkagent en andere betrokkenen waren daarbij aanwezig en gaven hun visie op de Visbuurt.

Asscher, voormalig minister en vicepremier, heeft veel ervaring op het gebied van de verbetering van kwetsbare wijken. Zo was hij onder meer betrokken bij het Nationaal Programma Heerlen Noord. “Het voornaamste advies van Asscher was om voorrang te verlenen aan de jeugd en een gelijkwaardige alliantie van instellingen en organisaties op te starten voor een gerichte aanpak”, vertelt wethouder De Vrij. Ook heeft de oud-minister toegezegd Den Helder in de nabije toekomst te willen ondersteunen én heeft hij Den Helder op de kaart gezet in Den Haag. “Dat is erg nuttig. Asscher kan deuren voor ons openen die anders gesloten waren”, aldus De Vrij.

‘Kwetsbare wijken’ zijn buurten waar sprake is van veel jeugdzorg, één ouder gezinnen, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid, onderwijsachterstanden, verslavingen en waar meer overlast wordt ervaren.
Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

3 reacties

 1. Ik vecht al jaren voor aanpak van diverse misstanden in de wijk!
  1 miljoen?…… Wij zien niks in de wijk veranderen. Waar gaat dat dan in godsnaam aan op?
  Geen palen tegen hardrijden en misbruik autoverkeer op verzoek (halvering doorgangs straten, Oranjestraat)
  Honden uitlaten voor je deur,poep. Scheuren met brommers en fietsen door de wijk.
  De “wandel straten” wordt niks voor gedaan. Je vecht er voor zonder het juiste gehoor.
  Verzakkingen en slecht straatwerk,
  Groenvoorziening ontbreekt en ratjetoe aan verlichting ………

  Ach ik stop maar. Heb recentelijk de moed al opgegeven. Er veranderd niks en uitvoering van simpele oplossingen komen er gewoon niet……

  Nog een paar jaar, dan verkopen en weg naar beter en prettiger oorden.

  1. Wat jij nu opnoemt, heeft allemaal niet zoveel met de aanpak van probleemwijken te maken. Ja, het stukje “gedrag” als in hondenpoep voor de deur en uftergedrag op de weg wel. Maar bestrating, groenvoorziening en straatverlichting zijn gewoon normale taken voor een gemeente. Dat zou hier echt los van moeten staan. En ja, veel straatjes in Den Helder liggen er niet zo strak bij. Daar zit een hoop achterstallig.

 2. Laat me niet lachen! Een raadsbreed aanvaardde motie voor twee invalide voertuigen voor aan het strand, beloofd a.s.a.p. te regelen, nu al weer jaren geleden, hebben ze nog niet waargemaakt. Rijwielstalling bij station? Nu puinhoop rond station kop Beatrixstraat, Publiek toilet in binnenstad schijnt al sinds voor de oorlog niet gelukt…En dan wordt nu van u verwacht de heer de Vrij te geloven. We zijn malle eppie niet in de Visbuurt!

Wellicht ook interessant

Back to top button