Den Helder

Verbouwing sportcomplex FC Den Helder valt een stuk duurder uit

Advertentie:

Den Helder – De bouw van een nieuwe tribune en kleedkamers voor FC Den Helder valt vier ton duurder uit dan verwacht. Dit komt deels door de gestegen prijzen en deels omdat blijkt dat niet alle kosten voldoende in beeld waren en daarom niet meegenomen waren, zo meldt het college van de gemeente Den Helder.

In de begroting 2024 was een bedrag € 800.000,- opgenomen voor de bouw van de tribune en kleedkamers bij FC Den Helder. Daarnaast stelde de gemeente € 100.000,- beschikbaar voor de sloop van de oude tribune, waardoor in totaal € 900.000,- besteedbaar was. “Na de aanbesteding blijkt echter dat de totale kosten hoger uitvallen dan in eerste instantie geraamd”, aldus het college.

Om de werkzaamheden toch uit te kunnen voeren, vraagt het college de raad om € 400.000,- extra beschikbaar te stellen. De totale kosten van de verbouwing bij FC Den Helder komen dan uit op € 1,3 miljoen.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

2 reacties

  1. We kijken er niet meer van op dat projecten minimaal anderhalf keer duurder worden dan begroot. En niemand die hier ooit verantwoorderlijk voor wordt gehouden. Onbegrijpelijk.

  2. Het is natuurlijk de vraag waar bestaan deze kosten uit en hoe komt het dat er een verkeerde raming is gemaakt. Een goede leerschool voor een volgende project. Dus Raadsleden ga je gang. Het is maar een Tip.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button