112Maritiem

KNRM haalt drenkeling aan wal

Adverentie

Door de oplettendheid van een zeiljacht en een prima samenwerking met de Verkeerscentrale Den Helder, Kustwachtcentrum en ambulancepersoneel heeft de Helderse KNRM reddingboot Joke Dijkstra donderdag een drenkeling veilig aan wal kunnen brengen.

Om 09.00 uur kreeg de verkeerscentrale een oproep van een zeiljacht, deze had in het gat van de stier een zwemmer opgepikt. Die was onderkoeld en niet aanspreekbaar. Met hulp van KNRM en ambulance is deze persoon veilig naar de wal gebracht.

Veel mensen onderschatten de gevaren van het zwemmen rond Den Helder. Door de sterke stroming word je snel meegenomen en ben je niet meer in staat zelf aan land te komen. Gelukkig voor deze persoon waren er oplettende zeilers en KNRM om te helpen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button