Hollands KroonUitgaan

Doe ook mee aan Open Monumentendag 2021

Adverentie

Hollands Kroon – Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op 11 en 12 september. Op deze dag is er van alles te doen, beleven en bewonderen in de gemeenten in de Noordkop. In heel Nederland openen dit weekend duizenden monumenten gratis hun deuren. Ook in Hollands Kroon worden activiteiten georganiseerd, zoals rondleidingen, fietsroutes, tentoonstellingen, wandelingen en muziekvoorstellingen.

Op de website openmonumentendag.nl staat wat er allemaal te zien en te doen is. Vaar bijvoorbeeld mee met een historisch schip, luister naar live muziek in de Willibrorduskerk of wandel met een audiotour door het mooie Kolhorn.

Om mee te doen met de Open Monumentendag hoeft de historische woning, molen, watertoren, gemaal, schip of museum geen monumentale status te hebben. Ook gebouwen met een bijzonder historisch verhaal kunnen meedoen. De gemeente Hollands Kroon verzamelt alle panden die meedoen en activiteiten die worden georganiseerd en zet deze op de landelijke website van Open Monumentendag. Om het voor bezoekers tijdens dit weekend zo gemakkelijk mogelijk te maken, komt er een fietsroute langs de deelnemende panden en activiteiten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button