Cultuur/NatuurDen Helder

3D Street Art in Den Helder in afgeslankte vorm door corona

Adverentie

Den Helder – De jaarlijkse 3D street art expositie is dit jaar kleiner van opzet vanwege het coronavirus. De veelal uit het buitenland afkomstige kunstenaars konden dit jaar vanwege de pandemie niet afreizen naar Den Helder om de straten van Nieuwediep te versieren. Toch is er op de Keizersbrug één kunstwerk te zien van de Bosnische kunstenaar Kerim Mušanović.

Het interactieve schilderwerk beeldt een grote golf uit, waar een haai met opengesperde bek uit omhoog springt. Verder is er nog een lege surfplank op de golf te zien. Er zijn dus legio mogelijkheden om op een creatieve manier met het kunstwerk op de foto te gaan.

Anke de Vries van Citymarketing Den Helder laat weten dat ze het jammer vindt dat veel kunstenaars dit jaar niet mee konden doen, maar is desalniettemin heel erg blij met het schilderwerk van Mušanović.

Het 3D kunstwerk van Kerim Mušanović

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button