Den Helder

Vorderingen vuurtoren Lange Jaap

Den Helder – In mei werd duidelijk dat vuurtoren Lange Jaap veilig te benaderen is. Dit bleek uit gegevens van twee drone inspectievluchten voor en na de drie stormen van februari. De onderzoekers van TNO en SEC hebben de verzamelde beelden geanalyseerd en de bevindingen in een rapport opgeleverd aan Rijkswaterstaat. De gemeente heeft het gebiedsverbod vervolgens opgeheven en de toren is te betreden voor nadere inspectie.

Die bestaat uit het bepalen van de fysieke gesteldheid van de vloeren en wordt vloer voor vloer uitgevoerd. Doordat per vloer gekeken wordt naar de constructieve veiligheid worden de uitkomsten daarvan niet eerder verwacht dan begin 2023. Het uiteindelijk doel is een compleet beeld van de toren zodat vervolgstappen gezet kunnen worden. Op het moment dat er een volgende stap gezet kan worden volgt er meer informatie en het heeft de voorkeur om dat ter plaatse met een fysieke bijeenkomst te doen.

Wanneer dat mogelijk is zal daarover tijdig geïnformeerd worden via de gemeente Den Helder, Huisduinerbelang en media. Voor vragen en meer informatie blijft de website rws.nl/langejaap beschikbaar en voor telefonisch contact 0800 8002.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button