Den Helder

Vorderingen vuurtoren Lange Jaap

Den Helder – In mei werd duidelijk dat vuurtoren Lange Jaap veilig te benaderen is. Dit bleek uit gegevens van twee drone inspectievluchten voor en na de drie stormen van februari. De onderzoekers van TNO en SEC hebben de verzamelde beelden geanalyseerd en de bevindingen in een rapport opgeleverd aan Rijkswaterstaat. De gemeente heeft het gebiedsverbod vervolgens opgeheven en de toren is te betreden voor nadere inspectie.

Die bestaat uit het bepalen van de fysieke gesteldheid van de vloeren en wordt vloer voor vloer uitgevoerd. Doordat per vloer gekeken wordt naar de constructieve veiligheid worden de uitkomsten daarvan niet eerder verwacht dan begin 2023. Het uiteindelijk doel is een compleet beeld van de toren zodat vervolgstappen gezet kunnen worden. Op het moment dat er een volgende stap gezet kan worden volgt er meer informatie en het heeft de voorkeur om dat ter plaatse met een fysieke bijeenkomst te doen.

Wanneer dat mogelijk is zal daarover tijdig geïnformeerd worden via de gemeente Den Helder, Huisduinerbelang en media. Voor vragen en meer informatie blijft de website rws.nl/langejaap beschikbaar en voor telefonisch contact 0800 8002.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button