Cultuur/Natuur

Zomerwandeling door bloemrijk Zwanenwater

Callantsoog – Zondag 31 juli krijgt iedereen de kans om te genieten van een zomers en kleurrijk Zwanenwater, buiten de gebaande paden. Onder leiding van een vrijwillige boswachter van Natuurmonumenten struinen bezoekers zo’n tweeënhalf uur door het dit prachtige waterrijke duingebied. Daar bloeien nu wilde bloemen en vliegen veel soorten vlinders en libellen rond. De dopheide staat in bloei, waardoor de duinen op sommige plekken helemaal roze kleuren.

De boswachter neemt deelnemers mee, (gedeeltelijk) van de verharde en gebaande paden af, naar de plekken waar niemand komt. Waaronder een viertal unieke uitzichtpunten met prachtige vergezichten over het gebied. Wordt verrast door de uitgestrekte en gevarieerde natuur van het Zwanenwater. Ontdek de kleurenpracht van de wilde bloemen en geniet van het fladderen van bijzondere vlinders en libellen.

Meer informatie en aanmelden en kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button