TexelUitgaan

Haringparty bij Ecomare

Adverentie

De Koog – Ecomare heeft deze zomer twee extra feestelijke dagen: op 24 juli en 14 augustus is het namelijk Haringparty voor de dieren.

Dagelijks gaan er heel wat haringen doorheen bij Ecomare. De zeehonden in de vaste groep eten per dier wel drie tot vijf kilo en ook de vogels, opvangzeehonden en dieren in het Zeeaquarium eten vis. De jonge zeehonden in de opvang eten inmiddels allemaal haring. Ze kregen de eerste week in de opvang zalmpap, omdat ze nog afhankelijk waren van moedermelk. Maar inmiddels zijn de pups al echte viseters geworden.

In tegenstelling tot de meeste kinderen, mogen zeehonden wél spelen met eten. Hiervoor verstoppen de dierverzorgers haringen in objecten. De dieren moeten er dan echt hun best voor doen. Ook organiseert Ecomare ‘vishappen’. Haringen worden aan een lijn boven het water gehangen en de zeehonden moeten springen en goed mikken tegelijk. Op de Haringparty’s op 24 juli en 14 augustus worden ook de zeevogels en opvangzeehonden met een presentatie gevoerd. De tijden zijn te vinden in de agenda op de website van Ecomare.

Spelletjes voor bezoekers
In de zomervakantie is het zeelaboratorium geregeld open en zijn er vaak educatieve activiteiten in het museum. Tijdens de Haringparty’s is er extra veel te doen, natuurlijk alles met het thema ‘haring’. Zo is er een letterspeurtocht, kunnen bezoekers haring vissen, een megaharingpuzzel leggen en een haring kleuren. Op 24 juli vertelt conservator Arthur Oosterbaan over het leven van de haring. Deze vis is zoveel meer dan goed voedsel. De tijden van de activiteiten zijn te vinden in de agenda op de website van Ecomare.

Daarnaast heeft Ecomare een aantal tentoonstellingen. Zo zijn de skeletten van aangespoelde walvissen te zien, kunnen bezoekers zich verdiepen in Werelderfgoed Waddenzee of ontdekken waar zeeonderzoekers allemaal aan werken.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button