SportZeemacht

Dames Zeemacht begonnen aan lange weg naar Eredivisie

Advertentie:

De dames zaalvoetbalsters van Zeemacht steken hun ambitie niet onder stoelen of banken. Trainer Dick van Stralen is duidelijk: “Wij moeten meedoen om de prijzen in de hoofdklasse, voor promotie naar de Eredivisie”. De andere favorieten zijn Sportstars uit Alkmaar, Reiger Boys uit Heerhugowaard en DWOW.

In tegenstelling tot de vorige jaren promoveert de kampioen uit de hoofdklasse rechtstreeks naar de Eredivisie en wetende dat de reserveteams niet in aanmerking komen voor promotie is dit een unieke kans. “We hebben dit ambitieuze project in april in gang gezet en de doelstelling is om binnen drie jaar een stabiele ploeg in de Eredivisie te worden”, aldus van Stralen.

De staf met de trainers Dick van Stralen, Ferry van Loon en Patrick Bachet, ondersteund door de teammanagers Han Vaalt en Mirelle Voorhuizen en bestuurlijke duizendpoot Wilma van Loon, stonden dan ook voor een heidens karwei. Hoofdtrainer Van Stralen, die in het verleden tot de beste zaalvoetballers van Den Helder gerekend kon worden en op trainersgebied ook zijn sporen heeft verdiend, vervolgt: “We moesten het bestuur van Zeemacht overtuigen, sponsors zoeken, spelers benaderen en met een goed verhaal komen om dit allemaal te bewerkstelligen. We hebben organisatorisch grote stappen gemaakt en keihard getraind.”

“In de voorbereiding trainen we twee maal in de week en tijdens de competitie op de dinsdagavond. We hebben momenteel een selectie van ruim 20 meiden met een juiste mix van jeugdig talent en routine, voldoende om twee teams te vormen die beiden het komende seizoen in de hoofdklasse gaan spelen, de een na hoogste klasse van Nederland.”

Trainingskamp
Om de puntjes op de i te zetten was er afgelopen weekeinde een heus trainingskamp belegd. “We zijn vrijdag om 12.00 uur het kamp gestart met een technische en tactische training en hadden om 20.30 uur een oefenwedstrijd tegen Reiger Boys. Deze ploeg uit Heerhugowaard is een gerenommeerde tegenstander die vorig seizoen als vijfde is geëindigd in de Eredivisie.” In een gelijkwaardig wedstrijd, met volle tribunes, trok de Heerhugowaardse ploeg nipt met 2-3 aan het langste eind. Doelpuntenmakers voor Zeemacht: Bianca Kwast (assist Lara De Dekker) en Zoë Born.

De tweede dag werd er ontbeten, conditioneel getraind, video’s bekeken en na een uitgebreide massage en warme maaltijd volgde een tweede oefenserie tegen Dirkshorn. Ook was er ruimte voor fotosessies, kennismaken met de sponsoren en werd het gloednieuwe tenue gepresenteerd, geschonken door de hoofdsponsor.

Clinics
“Door het geven van clinics willen we onze betrokkenheid met de Helderse samenleving tonen en het publiek voor ons winnen”, stelt de gedreven trainer /coach. “We moeten gebruik maken van de momenteel grote aantrekkingskracht van het damesvoetbal, bewerkstelligd door successen van de Nederlandse Leeuwinnen, en onze eigen jeugdafdeling nog meer versterken. De jeugdige talenten van vandaag zijn tenslotte de sterren van morgen en we moeten ervoor zorgen dat er weer voor jaren dames Eredivisie in Den Helder gekeken kan worden.”

De grote winst van het afgelopen weekeinde is dat niet alleen de staf naar elkaar gegroeid is, maar dat de samenhorig binnen de selectie enorm toegenomen is. “Daar gaan we de komende tijd de vruchten van plukken.” De komende weken worden er nog oefenwedstrijden tegen LEBO uit Amsterdam gespeeld en de competitie start met voor het eerste team van Zeemacht een thuiswedstrijd tegen Texel op vrijdag 6 september. Dezelfde avond speelt Dames 2 van de Sailors tegen DWOW.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button