Cultuur/NatuurHollands Kroon

Feestelijke Floraviering voor jong en oud

Adverentie

OOSTERLAND – Tussen al het feestgedruis tijdens de Flora- en Visserijdagen is er traditiegetrouw ook een moment om te bezinnen en even op adem te komen. Alhoewel? De Floraviering in de Michaëlskerk in Oosterland belooft een vrolijke ochtend voor jong en oud te worden.

Zondag 25 augustus om 10.30 uur staat tijdens de oecumenische viering de vraag centraal: Wat doe jij als je een opdracht krijgt, maar die eigenlijk niet aandurft? De werkgroep, die bestaat uit jongeren en volwassenen, kreeg daarvoor inspiratie uit het verhaal van Jona en de vis, waarin een soortgelijk thema behandeld wordt. Waarom zou Jona als doodgewone Jood in Israël gaan prediken tegen mensen die hij niet eens kende? Hij besloot allereerst te vluchten, maar kwam uiteindelijk op andere gedachten.

Wegduiken?
De werkgroep wist het verhaal van toen om te toveren tot een hedendaags verhaal dat niet alleen wordt verteld, maar ook in liturgisch theater (geschikt voor jong en oud) wordt uitgebeeld. Wat zou jij bijvoorbeeld doen als je op een sportvisboot als jonge knecht helpt, terwijl grote volwassen mannen er aan boord een bende van maken? Stap je naar voren om ze de les te lezen, of duik je weg in de kajuit?

Speciaal voor de feestelijke afsluiting van de ochtend wordt vrolijke muziek beloofd, niet alleen uitgevoerd door zangers van het Michaëlskoor onder leiding van dirigent Marco Mosk, maar ook door accordeoniste Kathy van Prooijen-Keijzer. Het Teschemacherorgel wordt bespeeld door Jan Dekker, de contrabassist is Annet de Jong. Na de viering wordt eenieder uitgenodigd om na te praten, uiteraard onder het genot van een drankje.

Jubeljaar
De feestelijke Floraviering past overigens goed binnen het thema van 2019. Gedurende het hele jaar wordt het vijftigjarig bestaan van ‘Oosterland’ in de huidige vorm gevierd. Vijf decennia geleden werd in de toen nog vervallen Michaëlskerk begonnen met Toeristenkerk. De vernieuwende oecumenische zomervieringen voor toeristen en de concerten voor de restauratie van het Teschemacherorgel vormden de basis voor de uiteenlopende culturele en kerkelijke activiteiten die er tot op de dag van vandaag te vinden zijn. Meer informatie: www.zininoosterland.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button